Jandák by měl odejít do nějaké lidové fašistické strany jadrného projevu

17. 8. 2011 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Nečekal jsem, že se nějaký představitel normální parlamentní strany (kam nepočítám VV) zastane Ladislava Bátory. Ale stalo se, udělal to Vítězslav Jandák v Parlamentních listech. Jandák byl podle wikipedie již členem KDU-ČSL a ODS. Dnes je ve Sněmovně za ČSSD a podle rozhovoru v Parlamentních listech mu připadá, že si ČSSD vede špatně a měla by dělat "lidovou" politiku. Myslím, že Vítězslav Jandák by měl odejít do nějaké "lidové fašistické strany jadrného projevu", kterou ne a ne najít.

Jandák o sobě říká, že je hrdý národovec, zastává se "tradičních hodnot" a také hradního Hájka, který prý má právo na názor, že homosexuálové jsou devianti.

Jandák samozřejmě nechápe, že problém není Hájkovo právo na názor, názory ať si má, jaké chce, problém je v tom, že člověk s takovými názory by neměl reprezentovat prezidenta České republiky.

Nevím, v čem je Jandák ještě sociálním demokratem, neboť sociální demokraté se všude na Západě homosexuálů zastávají a od echt pravice bátorovsko-hájkovského typu dávají ruce pryč. Vždyť dokonce i k pravici se hlásící ministr Kalousek nebo poslanec Šťastný cítili potřebu se od takové echt pravice distancovat.

Jandáka by si tedy mohl Bátora pozvat do příštích "Hovorů na pravici" jako panelistu. Vyjímal by se tam ldokonale.

Michal Semín by mu pak mohl podle římskokatolické mravouky z 19. století vysvětlit, co jsou to ty "tradiční hodnoty" (zákaz svobody vyznání, zákaz rozvodů, zavedení mravnostní policie, odmítnutí volebního práva ženám a nemajetným atd.).

Jandák: ČSSD hrozí, že prosere volby. Líbí se mi Bátora

Pozn. JČ: Považuju za hodně deprimující, že tzv. "veřejný diskurs" v ČR řeší "vážně" tyto nehoráznosti a že jsou lidé, kteří jsou schopni veřejně říct, že homosexuálové jsou devianti.. Česká republika se tím vyřazuje ze společenství civilizovaných národů a přičleňuje se tím k zemím třetího světa, kde se homosexuálové popravují či kamenují. Je to ostuda, že v ČR ovládají veřejný diskurs primitivové, kteří neváhají tyto nehoráznosti tvrdit. Obávám se, že kdyby se to přeložilo do jiných jazyků, mezinárodní pověst ČR by výrazně poklesla. Je to varující. Odkud se to bere? Má to snad nějakou souvislost s bolševickým požadavkem, že "všichni musíme být stejní" a "držet jednotný krok"?

0
Vytisknout
7507

Diskuse

Obsah vydání | 18. 8. 2011