I čísla mohou (někdy, kéž by!) mluvit (2)

14. 7. 2011 / Miloš Dokulil

čas čtení 1 minuta

Zůstanu ještě jednou u týdeníku Time. Jen otočím stránku. A nejdřív uvedu, co jsem na té stránce sice nenašel, ale co mě nemohlo nenapadnout. Už i ve státě New York (USA) mají homosexuálové právo uzavírat sňatky. A stratégové Republikánské strany v USA zatím nevědí, zda vytáhnout také tuto "kartu" do předvolebního boje o prezidentský stolec, když prezident Obama zatím v tomto směru mlčí. A teď to číslo (které s USA vůbec nesouvisí): Kolik byste hádali, že se mohlo asi sejít účastníků na slavnostním defilé gayů a lesbiček v Sao Paulu v Brazílii, když to měla být paráda celosvětová? Řekli byste, že se té akce zúčastnilo na 4 miliony manifestantů?

Aby nebyly stranou ty již citované USA: Prý existuje jen jeden autentizovaný portrét Billyho Kida, legendární postavy z tzv. Divokého Západu. Vizme třeba i loňský ohlas. Takže: za jeho již zmíněný portrét dal nějaký nadšenec (či investor) při aukci v Denveru 2,300.000 dolarů!

Nu a do třetice: Čína dokončila svou rychlodráhu spojující Peking s Šanhají. Začalo se na ní jezdit 1. července. Zatím dosahovaná rychlost je 305 km/h. (Také Evropa chystá rozšířit svou síť rychlodrah. Přitom v ČR setrvačně máme své problémy s úrovňovými silničními přejezdy železničních tratí... což ovšem nikterak s předchozí informací nesouvisí! Že bychom si teď měli navíc připomínat, že kolejnice našeho železničního svršku na mnoha tratích mají uvolněné příchytky, takže nejsou funkční a nedávno došlo na Vyškovsku k varovnému vykolejení vlaku?)

0
Vytisknout
9060

Diskuse

Obsah vydání | 15. 7. 2011