Nehorázné výroky loutkového premiéra

10. 6. 2011 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Jsem spíše na straně odborářů, ale nadšený ze stávky jako Milan Daniel rozhodně nejsem. Myslím, že tento jednodenní protest (a uvidíme, kolik lidí se ho nakonec zúčastní a nebude-li to jen fraška) může vládě pouze dodat pocit, že dělá opravdu něco důležitého, reformního. V tom smyslu souhlasím s komentářem Jindřicha Šídla v Hospodářských novinách.

Na druhou stranu je naprosto nehorázné, když loutkový premiér Nečas řekne, že "odboráři si z obyvatel dělají živý štít"

Správněji by se mělo říci, že odboráři chtějí upozornit vládu na to, že si z nás občanů dělá dojnou krávu, kterou nestoudně okrádá na všech úrovních veřejných výdajů. Je to vláda, která chce šetřit na chudých a hendikepovaných, jak např. mnohokrát zdůrazňuje Václav Krása, někdejší pravicový politik za ODS a US, nyní předseda Národní rady osob se zdravotním postižením ČR.

Je to vláda, založená na půjčování vysokých sum hotových peněz v obálkách ústavním činitelům s nadprůměrnými platy, je to vláda, jejíž premiér je předseda strany, jejímž hlavním ideologem je v současné době Pavel Drobil. Program této vlády dokonale vystihl její faktický premiér Václav Klaus ve svém novoročním projevu.

0
Vytisknout
8978

Diskuse

Obsah vydání | 10. 6. 2011