Tož se pořád milují

10. 6. 2011 / Karel Hoff

čas čtení 4 minuty

Účastníci K9 (středa 1. 6.) zaslzeli dojetím, že prkotiny neshod, nebetyčně zveličovány nepřáteli pokroku, nenarušily pevné proreformní úsilí, bez zjevných žaludečních potíží zbaštili VeVerčí okurkový salát: John znovu na ministerstvo vnitra, nenecháme se okrást o výsledky jeho dělné činnosti, a chceme odpovídající počet ministrů, aby opět v nerozborném trojšiku zaplátovali díry v hospodaření za posledních dvacet let na úkor chudých (pardon, méně majetných), tj.: rodin s dětmi, ještě by se mladí množili a ohrozili promakanou důchodovou reformu, zdravotně postižených, koneckonců si za svůj stav mohou sami, nemocných, vesměs simulantů sabotující světlé zítřky, nezaměstnaných, vždyť kdo chce pracovat, práci najde, důchodců, stejně většina z nich budovala socialismus, ať pocítí následky.

O tom, že se VV nenechají okrást o výsledky činnosti R. Johna na ministerstvu vnitra, v televizním pořadu paní Jílkové hovořil samotný pan John. Rovněž velmi emotivně prohlásil, že oni, tj. členové jeho strany, neukradli ani korunu a že nemají žádné skrývané finanční potíže. Obálky nadité desetitisíci korun, jež putovaly k poslancům VV, stejně jako igelitky finančního mága p. Babáka, narvány statisíci korun, jsou líčeny bezmála jako charitativní výpomoc potřebným chudákům z VV. Policie ovšem nahlíží tzv. půjčky z jiného břehu a už je vyšetřuje. Jímavý osud gardových protikorupčních bojovníků, který stěží dojme i těch pár kmenových VeVerčích voličů.

Nelze a priori vyloučit, že pan John má pravdu, že nic neukradli, a stejně tak může býti pravda, že pan Bárta na ministerstvu dopravy ušetřil miliardy, ovšem to jsem slyšel jen od něho až po všech těch VeVerčích skandálech. V neděli 5. 6. zase VV požadovaly čtyři ministerstva, buď je dostanou, nebo jdou od válu. Ultimátum prodlouženo až do 30. června, což Nečas bere, zabijácké reformy pro nás obyčejné lidi budou sněmovnou protlačeny -- a pak se nějak srovnáme, politický pragmatismus, nebo ťafka potížistům? Volební preference VV jim navíc vezmou chuť k fanfaronskému bouchnutí dveřmi -- kdo by pak bojoval proti korupci? Uvidíme, ale ať to dopadne tak, či jinak, je více než zřejmé, že VV pádí do mého aneb, státi se druhem homo sapiens czechpseudopolitikuspragenthalensis. K tomu: název jest amatérský, nejsem v tomto oboru profíkem. Že evoluce, chcete-li Tao, funguje, o tom pochybuje málokdo, už ani Vatikán ne, že potřebuje čas, je také zřejmé, nicméně to někdy vezme tak neskutečně rychlou zkratkou, až to vyráží dech i vědcům. Příkladem může být dávná domestikace obilovin, ovšem Darwinovy pěnkavy na Želvích ostrovech (Galapágy) to vědcům předvádějí v přímém přenosu. Ale trvá to aspoň několik generací, homo sapiens czechpseudopolitikuspragenthalensis se vyvinul během jedné generace, což hodno obdivu, a svými poddruhy Benda, Škromach, Kalousek, Grebeníček atp. opanoval všechny politické strany včetně těch mrňavých, např. Ruml (SZ). Samozřejmě nelze pominout speciální druhy àla Klaus, Zeman etc. Jak to vedou, jest zřejmé, a i jejich neochvějní příznivci už začínají kroutit hlavami. Evoluce má svůj skrytý mechanismus: co se neosvědčí, jde v kel slepého střeva. Leč i to má jistou funkci v imunitním systému. I proto pár poddruhů zmizelo. Zaplaťpánbůh!

Řekne-li kdo, že vše je v rukou nás voličů, řekl bych, že silně přehání. Aby VV vstoupily do vyvoleného druhu homo sapiens czechpseudopolitikuspragenthalensis, staly se pro etablované druhem Homo antecessor (člověk-průkopník). Mám na mysli jejich elektronickou volbu předsedy partou prověřených. Takovou maškarádu zvládne každý nový homo. A buďme obezřetní, zdaleka nejsou pouze v tzv. "vysoké politice". Už sedí i na tom nejmenším obecním úřadě. Prosadit tento způsob volby by pro ně neměl být problém. Ušetří se přec a to je teď údajně nejdůležitější. Ani si neškrtneme! Že přeháním? Možná, pak vymyslí něco jiného. Faktem zůstává, že jednogenerační politikové potvrdili Darwinovu teorii přirozeného výběru a uštědřili takřka smrtelnou ránu teorii ID (inteligentní design). Představa, že by Velký Kreator byl takový břídil, se neslučuje se zdravým rozumem, ani s vírou. To lze těžko popřít!

0
Vytisknout
11961

Diskuse

Obsah vydání | 10. 6. 2011