My Češi jsme nemalí pašáci!

10. 6. 2011 / Miloš Dokulil

čas čtení 2 minuty

Tak nám tady taky vykolejil jeden vlak. Poslední neděli (tj. 5. 6.), krátce po poledni, a byl nákladní. To sice činit neměl, ale co dělat. Inu, stalo se to kousek od Vyškova. Docela důležitá trať. Prý "na vině" byly nějaké nepevné šrouby. Spíše však jejich matky byly nemálo uvolněné, takže potom šrouby spolu s příchytkami neplnily fixující roli pro kolejnici nad nimi. A pak, dojde-li k nehodě, samozřejmě se hledá její viník. A viník ovšem není nikde. Protože "vlastně" všechno bylo víceméně v pořádku. Vždyť se to taky přece "běžně" kontroluje.

Cože? Nebylo předtím hlášeno, že zrovna na inkriminovaném úseku, kde potom došlo k nehodě, šrouby se nemálo viklaly? --- Takže tu -- ne poprvé, ne naposled -- máme tvrzení proti tvrzení, že? Copak nebylo všechno v pořádku? Copak před nehodou nejezdily vlaky bez nehody?

A představte si: Jacísi "NOVáci" (redaktoři z TV Nova) neměli asi nic na práci. Takže se na železniční trať vypravili, aby ji poněkud prozkoumali. A rychle přišli na to, že by nedali nic za to, že hned kousek vedle (divili se medle!) bylo nemálo jiných šroubů uvolněných (až by se člověk kvůli tomu namích`). --- Těch uvolněných šroubů našli hodně. Celé desítky na několika málo metrech. Relace o tom byla pak večer (8. června). Zároveň s doprovodnými protikladnými reakcemi. Ještě že to teď mají ti zodpovědní lidičkové pěkně rozdělené!

Jedni jsou ti, co udržují dopravní cesty. Druzí je zase používají. "Údržbáři" nedají dopustit na to, že se na trati dosud vesele jezdilo, a teď zas se přece jezdit bude! A uživatelé? Nejsou nějak "přecitlivělí"? (Zatím nic dalšího... přece tam nic nevykolejilo?)

Ale je škoda, pokud jste uvolněné matky, šrouby i příchytky taky neviděli. To byste se asi na trať poblíž Vyškova vlakem nevydali...

0
Vytisknout
8773

Diskuse

Obsah vydání | 10. 6. 2011