Vláda se chová arogantně a urážka státního orgánu se v ČR znovu stala trestným činem!

8. 6. 2011

čas čtení 4 minuty

tisková zpráva Ne základnám

2.6.2011 bylo na půdě sněmovny slyšení k petici ČSSD " Zastavme devastaci naší země".

Protože máme od nesčetných petičních stolků pořádaných iniciativou ne základnám řadu poznatků, sepsali jsme ty, které se s železnou pravidelností opakují. Sestavili jsme je do prohlášení, které jsme si dovolili na závěr slyšení přečíst. Mimochodem, na slyšení se nedostavil žádný z pozvaných členů vlády ani žádný koaliční poslanec.

A my už toho máme dost. Připomínáme politikům, poslancům a právoláskovcům, že netrpíme ztrátou paměti. Byla to jejich slova, že před občany nebudou existovat utajené informace. Tvrdili, že k tomu není důvod. Dnes jsou důležité informace utajovány, i přes existenci zákona o poskytování informací.

Pan Vondra s arogancí jemu vlastní prohlásí, že do budování vojenského centra včasné výstrahy nemají občané co mluvit.

Pan Schwarzenberg by zajisté dodal, že máme držet hubu.

Oba pánové toto vojenské centrum ani nehodlají projednávat v parlamentu.

Když parlament nemá sílu se dozvědět potřebné informace o tomto soukromém kšeftu,( který dělá z naší republiky cíl a přímo ohrožuje životy občanů), stejně tak, jako nebyl schopen vyvodit důsledky z vytunelovaných 147 miliónů korun v kauze ProMoPro, budou se o to muset postarat iniciativy, hnutí, celá společnost.

Budeme požadovat, aby tyto peníze nebyly tahány z kapes všech daňových poplatníků, ale z kapes a z majetku těch, kteří si myslí, že mohou všechno, a to bez trestu.

Budeme požadovat odškodnění a vyzýváme příslušné úřady k zablokování soukromých účtů Kalouska, Vondry, Schwarzenberga a všech, co si dělají ze státu dojnou krávu.

Tento krok požadujeme před přijetím zákona o majetkových přiznáních, slibovaného zákona o obecném referendu, abychom výše jmenovaným a náhle zchudlým pánům po příkladu pana Čunka nemuseli platit my.

Aby se nad tím pohrdači českou společností křivě neušklebovali, začneme sčítat čas aktivistů, který vynaložili na to, aby upozornili, jak se na to dívají občané, co si o jejich kšeftech pandurů, tater, padáků a center myslí a tento čas budeme požadovat uhradit.- Kolikátým nebo jakým odbojem se máme nazývat?

Vláda má desetiprocentní mandát občanů k vládnutí, poslanecká sněmovna se díky koaličním stranám a nejednotnosti opozice, propracovává k stejnému procentu.

Jako upozornění poslancům, že my, aktivisté to myslíme vážně, hodláme připomínat existenci nás - živých občanů - při jejich cestě do směnovny a to přesto, že oči máme již zatlačené ve znění trestního zákona § 154 který byl novelizován 1.1.2010

(2) Kdo hrubě urazí nebo pomluví státní orgán při výkonu jeho pravomoci nebo pro tento výkon, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo peněžitým trestem.

My, občané, vám vládo, senátoři a poslanci připomínáme, že si vás platíme. Když jste potřebovali k získání mandátu náš hlas, tak jste nám podávali ruce a slibovali, že budeme žít jako lidé, - v míru. Před 20 lety jste tvrdili, nenechte se strašit nezaměnstnaností.

Dnes, vy, ministři a pravicoví poslanci, senátoři před lidmi, kteří vás nevolili, ale za které jste převzali odpovědnost, zastupujete je, ovlivňujete jejich životy, tak před těmito občany utákáte a domáháte se ochrany policie.

Znovu si dovolím opakovat

Kolikátým nebo jakým odbojem se máme nazývat?

Toto prohlášení je slabý odvar z toho co všechno od lidí na ulici slyšíme. A nejen na ulici - při besedě o filmu "Závod ke dnu" byly reakce o několik řádů drsnější.

za iniciativu Ne základnám

mluvčí Eva Novotná

0
Vytisknout
12508

Diskuse

Obsah vydání | 10. 6. 2011