Zpupnost pokračuje

18. 5. 2011

čas čtení 1 minuta

tisková zpráva

Botanická zahrada v Troji (BZ) bez předchozího upozornění a jakékoliv konzultace s veřejností 1. dubna 2011 zcela uzavřela stráň s lesoparkem v lokalitě mezi Salabkou a Havránkou, které byly odnepaměti celodenně využívány stovkami Pražanů, především obyvatel Troje a bohnického sídliště k rekreaci, relaxaci a sportu.

Cesta skrz lesopark také sloužila pěším i cyklistům jako bezpečný koridor mezi Bohnicemi a Prahou 7. Uzavření lesoparku proběhlo naprosto nekorektním způsobem - BZ dle našeho názoru záměrně lhala: všechna veřejná prohlášení a informační materiály publikované BZ do 31.3.2011 totiž ujišťovaly veřejnost v přesvědčení, že přístup do lesoparku zůstane zachován. O den později byly vyměněny cedule, vytištěny nové mapky a lesopark uzavřen.

Do lesoparku a na vyhlídky se tak lze nyní dostat pouze v otevírací době BZ, pouze dvěma (o víkendu třemi) vchody a vstup je zpoplatněn. Občané nejen přilehlých městských částí považují současný stav za nepřijatelný a nehodlají se s ním smířit: Petici občanů a občanských sdružení na záchranu zachování přístupnosti a průchodnosti Botanické zahrady hl. m. Prahy podepsalo již přes 4 000 lidí, protestního pochodu Proti plotu, který se konal v sobotu 30. 4. 2011, se zúčastnily téměř čtyři stovky občanů, a chystají se i další akce. Bližší a aktuální informace lze nalézt na stránkách http://proti-plotu.cz'. Občanská iniciativa Proti plotu, OS Troja Trojou, OS 3Duby.

0
Vytisknout
11993

Diskuse

Obsah vydání | 20. 5. 2011