9. květen pro nás byl den tragédie

12. 5. 2011

čas čtení 2 minuty

Je až úsměvné, jak se autoři BL, kteří se tolikrát zaklínají veřejným míněním proti asociálním reformám naší vlády (a v tom názoru s nimi souhlasím) se nyní podivují nad tím, jak se ta samá lůza vyjadřuje o Rusech a ruském hokeji. Ba dokonce vyjadřují politování nad tím, že naši hokejisté či novináři zkazili Rusům jejich národní svátek! Neuvěřitelné, píše Karel Petrásek..

Je opravdu šokující, že vůbec je někdo ochoten slavit tento ruský svátek, neboť pro nás to byl den tragedie. Nebudu dlouze připomínat, že to byli Sověti, kteří stáli u zrodu války, podepsali s Hitlerem pakt o neútočení, před tím mu pomohli vyvcvičit armádu, dodávali jeho vojskům naftu, hrdinně vpadli do Finska a Polska, vystříleli polskou elitu, dokonce sovětský trestní zákoník pamatoval na pomluvu nacismu!

Nebudu snad ani připomínat, že Sověti nás neosvobodili, ale porobili, stejně jako porobili celou střední a východní Evropu a uvrhli do marasmu, ze kterého se ještě dnes nemůžemne sebrat. Ano, ve válce zahynuly statisíce ruských vojáků. Těm čest. Ale Sovětům, potažmo Rusům? Za co? Vzpomeňte si, kolik Ukrajinců umučil Stalin hladem v polovině 30. let. Za to máme taky Rusům děkovat?

A k hokeji: je zvláštní, že takové "spravedlivé" rozhořčení u vašich přispěvatelů nevzbudil moloděc Arťuchin s moloďcem Radulovem, kteří radostně oslavili krev crčící z hlavy našeho hráče Rachůnka. Tak asi za to máme být Rusům také vděčni. Přece jim nebudeme kazit svátek. Zřejmě naši neměli do zápasu vůbec nastoupit, nebo ještě lépe: měli ho prohrát. Tak jako za časů SSSR, kdy sekretariát KSČ dekretoval hokejistům, aby se Sověty prohrávali. To by asi byli vaši autoři spokojení.

0
Vytisknout
14065

Diskuse

Obsah vydání | 13. 5. 2011