Nemocnice v Misratě nezvládají množství civilistů, zraněných Kaddáfího vojáky

28. 3. 2011

Začátkem týdne přicházel jeden zaměstnanec nemocnice do práce se svými čtyřmi dětmi a ostřelovač ho postřelil a zastřelil i všechny čtyři děti. Přežili jen otec a matka.

Libyjští vzbouřenci získávají stále větší množství území od vládních jednotek. Avšak v městě Misrata sdělil lékař Channel Four News, že jeho nemocnice nezvládá množství civilistů, zraněných Kaddáfího vojáky.

Jednotky loajální Kaddáfímu obnovily útoky na vzbouřenecké město Misrata. Došlo k nim po krátké přestávce v útocích, způsobené západními leteckými údery.

"Misrata je terčem útoku, město i přístav, kde jsou tisíce dělníků. Nevíme, zda je to dělostřelecká palba, nebo rakety," řekl jeden tamější obyvatel tiskové kanceláři Reuters.

Jeden lékař z Misraty sdělil Channel Four News, že v sobotu ošetřoval 22 osob, zraněných ve městě ostřelovači a tanky. Za poslední týden, od pátku do pátku, máme 115 mrtvých. Šedesát z nich jsou civilisté - civilisty máme na mysli lidi, kteří byli doma, nebyli ani na ulici.

Začátkem týdne přicházel jeden zaměstnanec nemocnice do práce se svými čtyřmi dětmi a ostřelovač ho postřelil a zastřelil i všechny čtyři děti. Přežili jen otec a matka.

Naše nemocnice je ve velmi špatné situaci. Kapacita naší nemocnice je jen 60 postelí a museli jsme nemocnici evakuovat, protože byla střelba příliš blízko., Přestěhovali jsme se do menší, soukromé nemocnice, která má kapacitu jen 40 postelí.

Operujeme lidi na podlaze. Na operačním sále operujeme dva nebo tři pacienty současně. Operujeme na vozítkách, nikoliv na postelích. Některé pacienty operujeme na chodbě. Používáme světla z mobilních telefonů a situace je velmi špatná.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 28.3. 2011