Kaddáfího jednotky zabíjely pokojné demonstranty, než došlo k ozbrojenému povstání

21. 3. 2011 / Jan Čulík

Štěpán Kotrba jako obvykle hájí právo libovolného diktátora zabíjet své obyvatelstvo, protože ten diktátor v zemi vládne, a má tedy podle Kotrby právo ji používat jako svůj soukromý pašalík. Pozoruhodné je, že ve svém příspěvku obhajujícím právo utlačitelských vlád terorizovat obyvatelstvo použil i protiromský rasismus - který v českém prostředí jistě padne na úrodnou půdu.

Není pravda, že pouze západní sdělovací prostředky informují o tom, že od února střílely Kaddáfího jednotky do pokojných demonstrantů. Informace o tom naleznete na YouTube i v záznamech ruské televize.

Zřejmě jsem obětí oné zlovolné kapitalistické propagandy, ale asi měsíc už sleduju v nejrůznějších televizích (včetně například i ruské, viz níže) videozpravodajství o tom, jak začaly protesty v Libyi. Velmi podobně jako v jiných arabských zemích: pokojnými demonstracemi.

Na webu najdete desítky záznamů natočených mobilními telefony, na nichž Kaddáfího policie či vojska v době před třemi či čtyřmi týdny střílí do pokojných demonstrantů. Četná tato videa jsem viděl v mnoha televizních vysíláních, vyslechl jsem desítky svědectví lékařů z nejrůznějších libyjských měst, svědčících o tom, že do místních nemocnic svážejí raněné a mrtvé demonstranty.

Teprve po těchto původních nepokojích se vzbouřenci ozbrojili a začali Kaddáfího jednotkám, vraždícím civilisty, klást i ozbrojený odpor.

Každý má samozřejmě právo na svou ideologickou zaujatost, ale neměl by dávat ideologii přednost před fakty. Vidím, co vidím.



Ruská televize: Kaddáfího jednotky zabíjejí demonstranty po celé Libyi:

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 21.3. 2011