"Brutální" "vraždění" "civilního" obyvatelstva v Libyi

21. 3. 2011 / Štěpán Kotrba

Propagandisté všech zemí, spojte se! Snad jen tímto bezmocným výkřikem si může ulevit soudný jedinec, čte-li v současné době západní tisk, referující o bojích v Libyi. Zajímalo by mě, pokud by v kterémkoliv západním státu horda "občanů" přepadla a vyloupila armádní sklad, ozbrojila se nejen ručními automatickými zbraněmi, ale i protiletadlovými kulomety s dostatkem nábojů, semtam ukradla i nějaké obrněné vozidlo, vypálila policejní stanici, soudní budovu a správní sídlo, prohlásila se prozatímní vládou hordy stejně nadšeného "lidu" a jala se v kterémkoliv evropském městě uplatňovat svou "spravedlnost", co by se stalo.

Doporučuji všem si představit per analogiam vyhlašování Svobodné Romské Ostravské Republiky, sahající od Frydku až po Olomouc. Pak to bude jasnější. Vynucení bezletové zóny nad Brnem bombardováním Špilasu by mohlo následovat... Boje za nezávislsot mohou probíhat různě.

Kaddáfí je stále ještě hlavou legitimní vlády státu, který je členem OSN a vzpouře části obyvatelstva, které se ozbrojilo a zaútočilo na armádu a policii, musí čelit (mimoto by měl čelit i porušení výsostných vod a vzdušného prostoru armádami cizích zemí) . Nemám porozumění pro politické eufemismy a nevidím nikde bezbranné demonstranty s transparentem "máme holé ruce". Zato vidím zdivočelé velké kluky a strejce, kterým se jakýmsi omylem místo velbloudů dostaly do rukou flinty, a tak střílejí po všem, co se hýbe.

Nic, co vy z čerstvě "svobodné" Libye činilo demokracii.

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 21.3. 2011