NY Times.com spouští předplatné, testuje se na Kanaďanech

19. 3. 2011 / Bohumil Kartous

Důležité oznámení vydavatele deníku New York Times přišlo dnes e-mailem registrovaným čtenářům webových stránek NY Times.com. Vydavatel oznamuje spuštění plánovaného systému předplatného na neomezený obsah NY Times.com.

Přístupné zůstanou homepage a rozcestníky jednotlivých rubrik. Pro ty, kdo předplatné odmítnou, bude přístup omezen na 20 článků měsíčně. Pro uživatele mobilů a tabletů bude bez omezení přístupná rubrika Top News.

Pokud se nepředplacení čtenáři dostanou na stránky NY Times při vyhledávání na webu či ze sociálních sítí, budou si moci tento článek přečíst i tehdy, překročí-li měsíční limit. Uživatelé některých (blíže neuvedených) vyhledávačů budou mít nastaven denní limit.

Prvními postiženými jsou, dneškem počínaje, čtenáři z Kanady (zajímavá volba pokusného vzorku, naštvaný Kanaďan je zjevně menší problém než naštvaný Američan). Pokud Kanaďané s lehkým srdcem neodejdou jinam, postihne předplatné všechny ostatní. Spuštění doprovází marketingová akce se speciální nabídkou, jsou už zveřejněny běžné ceny pro balíčky podle různých typů služeb (kombinace přístupu na NY Times.com s aplikacemi pro mobil 15$, pro tablet 20$a vše dohromady 35$ za čtyři týdny).

Více informací ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 18.3. 2011