Ochutnejte medicínu, kterou vláda ordinuje národu

16. 3. 2011 / Martin Pecina

Stala se mi dnes velmi podivná věc. Došel mi dopis od 13 šéfredaktorek a šéfredaktorů významných deníků a týdeníků. Proč podivná? Žasnu nad tím, že se zástupci médii obracejí i na mne. Socana je přeci potřeba dehonestovat a zesměšnit, ne ho žádat o pomoc. Jaká to proměna asi proběhla v hlavách šéfů našich mocných médií. Ještě nedávno o mne psali jako o pašíkovi rochnícím se ve svém korýtku (LN)...

Nicméně má povaha mi nedovolí, abych nechal trpící bez pomoci.

Začtu se tedy do textu. "Tisk a knihy zastávají důležitou roli nejen ve svobodném šíření informací a názorů...". Já dodávám - především názorů ostře pravicových. Nicméně každému dle jeho gusta. Nemám problém se světonázorem redakcí a snesu i nějakou tu urážku.

Co mne tedy zaráží? V dopisu jsem nezaznamenal žádnou zmínku o základních potravinách. Myslí si mocní mediálního světa, že duševní potrava je důležitější než ta tělesná? Dnes se vám to tak možná zdá, ale až budete brát 8 tisíc důchodu, nebo minimální mzdu, pak vám všem garantuji, že změníte názor. Noviny si rád koupí i důchodce, ale nejdřív si zajde pro chleba s máslem. Zcela jistě to tak zůstane i do budoucna. Zdražení potravin tedy bezesporu sníží i prodej novin a časopisů. Jak prostá úvaha !

Dovolte mi, abych Vám všem, 13 šéfredaktorkám a šéfredaktorům mocných redakcí, dal závěrem radu jak na to. Pokud se chcete vyhnout vysokému zdanění novin, začněte objektivně informovat českou veřejnost. Až přestanete podporovat hysterii s údajným předlužením České republiky, až přestanete vy sami podporovat nesmysly o nutnosti privatizace důchodového systému, až přestanete lidi strašit Řeckem, pak se tento stát dočká normální vlády. Pak opět začneme dosahovat hospodářského růstu. A my nebudeme muset šetřit jako šílení a devastovat základy našeho státu. A přes toto šetření dosahovat deficitu 135 miliard korun. Začněte prosím psát o tom, že krize skončila a my zde již rok máme hospodářský růst. Deficit již není způsoben krizí, ale Topolánkovým batohem, který za sebou vlečeme jako obrovskou kouli na noze.

Dámy a pánové šéfredaktoři, pokud věříte, že to co jsem napsal je pravda, pak začněte prosazovat zveřejňování objektivních informací o ekonomice naší země. Pokud tomu nevěříte, pak si nestěžujte. Jako milióny lidí, kteří žijí za průměrné mzdy si i vy sáhněte do svých peněženek. Ochutnejte prosím medicínu, kterou tato vláda ordinuje tomuto národu. Převážně za vašeho bouřlivého potlesku...

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 16.3. 2011