Čeští filharmonici z Japonska dvěma speciály - a co česká humanitární pomoc?

16. 3. 2011 / Oldřich Průša

Sdělovací prostředky 15.3. 2011 kol 14:40 oznámily, že pro filharmoniky budou vyslány dva speciály Armády ČR. Sdělovací prostředky nepřinášejí žádné informace o tom, že by ČR letů obou letadel využily k přepravě nějaké pomoci do Japonska. Snad se nad tím ale již někdo zamýšlí a Česká letadla nepřiletí s prázdnou. Optimistická varianta.

Pesimismus naopak podporuje, že ač televize a další média průběžně o situaci Japonců po zemětřesení průběžně informují, nikoho položení otázky bude-li využita přepravní kapacita letadel nenapadlo.

Dva moderátoři ve studiu ČT 24 Daniel Takáč a J. Petrovič propásli možnost zeptat se okolo 14:00 hod. rady Velvyslanectví Japonska v Praze, jaká konkrétní pomoc by byla v této souvislosti vítaná. Otázka, zda bude něco zasíláno, nebyla položena ani později zástupkyni České filharmonie, se kterou též vedli rozhovor.

Bylo by velmi nešťastné, kdyby uvedená možnost byla opomenuta. I když při znalosti fungování našich státních orgánů a dalších organizací by to nebylo až tak překvapivé.

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 16.3. 2011