Neschopnost v přímém přenosu

9. 3. 2011 / Ladislav Žák

O tom, kdo nám vládne, se můžeme přesvědčit na prostinkém předmětu jako je autolékárnička a problému s ním souvisejícím, tedy s první pomocí především při autonehodách. Všichni bychom si měli uvědomit, že lidé, kteří nejsou schopni zvládnout elementární problémy, nemohou zvládat problémy složitější.

Nebo vlastně ano. Řešení jednoduchých problémů typu autolékárnička generují zlodějiny v řádu miliard, střední problémy typu DPH  zlodějiny řádu desítek miliard a sem tam přijde velký problém typu důchodové reformy - a tam už jde o zlodějinu za stovky miliard.

Neschopnost našich politiků přijít s řešením problému ve prospěch společnosti je na druhé straně vyvážena schopností přihrát si peníze z našich kapes do jejich. Takže to jsou sice neumětelové, ale s kapsami klokaními. Navíc si zařídili u soudních autorit takovou malou imunitu, protože použití násilí proti zlodějům je teď u nás zvláště zavrženíhodné a v tomto případě je nám rovnou sdělováno, že se máme nechat okrádat a nechat řešení krádeže na samotných zlodějích.

Koneckonců, možná jsou těmi neschopnými úplně jiní. Že bychom to byli my sami...?!?

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 9.3. 2011