Na obranu knih

24. 2. 2011

Svaz českých knihkupců a nakladatelů je silně znepokojen současným vývojem v oblasti plánovaného zvýšení DPH a rozhodl se kromě jiného svolat tiskovou konferenci s názvem

Zvýšení sazby DPH u knih je cesta na evropskou periferii

24. 2. 2011 od 10,00 v Café NoNa (Národní 4, Praha 1)

Členové představenstva SČKN seznámí s eventuelními důsledky tohoto kroku - zvýšení DPH totiž výrazně zredukuje knižní produkci a v konečném výsledku zvýší čtenářskou negramotnost a zařadí nás po bok Bulharska, Albánie Ukrajiny a Běloruska...

SČKN se rovněž při této příležitosti obrátí na veřejnost s Výzvou na obranu knih:

Vážení přátelé,

ekonomičtí ministři zveřejnili plán daňové reformy, podle níž by se měla zvednout DPH na knihy z 10 % na 20 %. Takové zvýšení vážně ohrožuje budoucnost českých knih. Svaz českých knihkupců a nakladatelů proto vydal Výzvu na obranu knih, kterou hodlá předložit vládě a českému parlamentu.

Prosíme, seznamte se s jejím textem, šiřte ji a podpořte ji svým podpisem. Knihkupce žádáme, aby Výzvu vyvěsili ve svých prodejnách a umožnili její podpis rovněž svým zákazníkům. Nakladatele žádáme, aby s Výzvou seznámili své spolupracovníky -- autory, překladatele, editory, redaktory, typografy, tiskaře. Ostatní, kterým není osud českých knih lhostejný, zejména školy, knihovny, kulturní zařízení, ale i čtenářskou veřejnost, žádáme o šíření Výzvy podle svých možností. Podpisové archy prosím posílejte na adresu:

Svaz českých knihkupců a nakladatelů, o. s.

(Výzva na obranu knih)

P. O. Box 177

110 01 Praha 1

Svůj souhlas můžete vyjádřit i na Facebooku na stránce Výzva na obranu knih.

Průběžné informace o našem společném úsilí zabránit uplatnění likvidační sazby DPH budete moci nalézat v krátké době na našich webových stránkách www.sckn.cz a svazových stránkách na Facebooku.

Děkujeme za každou pomoc.

Jménem představenstva SČKN:


Vladimír Pistorius
předseda SČKN
Jiří Fraus
člen představenstva SČKN
Marek Pečenka
člen představenstva SČKN
Marcela Turečková
členka představenstva SČKN

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 24.2. 2011