Přijďte v sobotu demonstrovat proti této vládě

24. 2. 2011 / Vladimír Hejnic

Polovina Čechů si už spoří na penzi, ale stejně zchudnou.

I bez čtení obsahu je patrné, kde se nacházíme. Polovina Čechů v prvním uvedeném článku je jistě nadsázkou, protože je obecně známo, že na průměrnou mzdu nedosáhne ani polovina, z čehož vyplývá, že při pokrytí nákladů na běžný život ještě před sjednocením sazby DPH, se asi najde velmi málo lidí, kteří si mohou dovolit spořit do penzijních fondů víc než udávaných 1000,- Kč.

Další dva a mnoho dalších článků není nutno komentovat vůbec. Lid obecný si zvolil podle svého nejlepšího svědomí a vědomí, náprava bude složitá, ale není nemožná.

Vládní garnitury a parlamentní většina by měly zapátrat v paměti. Strana a vláda před více než dvaceti léty nebrala na vědomí tzv. politické vtipy. Naopak se jimi bavili a mnohé sami dávali k lepšímu. I demonstrace několik let považovali za kratochvíli několika jedinců, kterých se zdálo být na jednom náměstí hodně, ale co je to proti patnácti milionům "spokojených". Strana a vláda byly přesvědčeny, že jejích cesta je ta jediná správná.

Nejste jako oni?

Nejste, "oni" by mě možná mohli při srovnávání s vámi dnes žalovat.

Lidé, pokud vám praktiky současných vládců nevyhovují, pokud chcete změnu, přijďte v sobotu 5. 3. 2011 ve 14 hodin na náměstí Republiky v Praze.

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 24.2. 2011