Tak se na ty kurvy levicový musí - aneb trojstranu si rozvracet nedáme

2. 2. 2011 / Jiří Jírovec

Je to asi měsíc, kdy hradní pán Klaus prohlásil, že je třeba mít klid pro (tvůrčí) práci. Levicová lůza se mu odvděčila soustředěným útokem, využívajíce drobných manažerských pochybení ministrů trojkoaliční vlády a bezpečnostního magnáta druhdy vlastnícího agenturu ABL. Krize vyvolaná lékaři, kteří zapomněli na rozdíl mezi posláním a povoláním, rovněž nesmí stát v cestě k zářným zítřkům. Nemůže mít každý tolik, jako ten kdo krade, to dá rozum.

Třináctá schůze Poslanecké sněmovny byla narušena skandálními útoky poslanců ČSSD a KSČM. Nechť čtenář sám posoudí drzost, s jakou chtěla levicová lůza zneužít demokratický proces a propašovat do programu probíhající schůze svoje rozvracečské body:

  • Filip (KSČM) začal útok požadavkem zařadit "Zprávu předsedy vlády o nákladech na evropské předsednictví včetně podpisu Alexandra Vondry pod náklady na audiovizuální zabezpečení předsednictví". Zde je nutné vidět, že jde o dva roky starou záležitost. Nejde tedy o peníze, ty jsou tak jako tak pryč, ale o pokus otrávit atmosféru před jednáním o reformách. Přítomno 191, pro 77, proti 101;
  • Filip (KSČM) dále požadoval vysvětlení pana ministra dopravy Víta Bárty o tom, kdo má větší pravomoci v České republice, pokud jde o sledování občanů, a to zda soukromé firmy, které nemusí nikoho žádat o souhlas, nebo policie či Bezpečnostní informační služba, která potřebuje k nasazení operativní techniky Policie České republiky, případně operativní techniky Bezpečnostní informační služby, souhlas státního zastupitelství, respektive soudu. Po komunisticku napadá soukromé podnikání a ptá se, jestli již byla privatizována státní moc. Přítomno 190, pro 76, proti 95;
  • Sobotka (ČSSD) požaduje bod "Informace ministra zdravotnictví o aktuální situaci ve zdravotnictví v souvislosti s probíhající protestní akcí lékařů". Přítomno 190, pro 77, proti 104;
  • Zaorálek (ČSSD) zákeřně žádá o "Informaci ministra financí o výsledcích kontroly financování předsednictví České republiky v Evropské unii". Je to odporné, protože Kalousek by musel mluvit o vyšetřování koaličního ministra. Přítomno 184, pro 73, proti 106.
  • Tejc (ČSSD) podporuje Filipa a útočí na Nečase, aby zveřejnil, jak naložil s informacemi a zjištěními v kauze ABL. Přítomno 184, pro 69, proti 104.
  • Marková (KSČM) podporuje Sobotku a žádá "Informaci předsedy vlády k současné situaci ve zdravotnictví". Opět podlost a neúcta k úřadu ministerského předsedy. Nečas se nemůže zabývat každou prkotinou. Od toho má svého ministra. Přítomno 180, pro 73, proti 107.

Českého voliče musí naplňovat hrdost, že trojkoaliční poslanci odkázali rozvraceče rázně tam, kam patří. Z Hradu přece víme, že levice pouze nafukuje mediální bubliny.

Za pozornost stojí péče, s níž trojkoalice zajistila přítomnost dostatečného počtu poslanců. Jistou nervozitu může vyvolávat skutečnost, že proti návrhu zpovídat Bártu hlasovalo o 10 koaličních poslanců méně než ve zbývajících hlasováních. Podle svého svědomí se zjevně zdrželi hlasování.

Když bylo nebezpečí levicového útoku odraženo, přistoupila uklidněná Sněmovna k řádné práci. Diskuse se pak zabývala i tak důležitou otázkou, jakou je vydávání rybářských lístků . Je škoda, že se to veřejnost nedozví, protože stenografické záznamy jednání Sněmovny čte málokdo.

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 2.2. 2011