Zvací dopis (č.2)

26. 1. 2011 / Miloslav Štěrba

Vaše blahorodí, naši vzácní slovanští bratři a sestry v Ruské federaci (zvláště lékaři),

obracím se vás s naléhavou výzvou o pomoc! Nejdříve se omlouvám za chování některých svých spoluobčanů, kteří v pomýlenosti nedokázali přijmout vaši internacionální pomoc v roce 1968. Čas však pohnul oponou, a dnes jsme znovu ohroženi - na zdraví a životech.

Někteří z vás působili v sovětské nemocnici na území ČSSR po srpnu 68. Navrhuji vám proto v rámci nových společenských poměrů započít s výstavbou podobných ruských zdravotnických zařízení od Karlových Varů po Karlovu Studánku.

Zvláště bychom uvítali zapojení do záchranné operace známých ruských oligarchů, a jsme schopni v nejbližší době připravit kotviště pro jejich jachty. Dokázali nám víc než jasně, že to dokáží. Zdejší lid přeje úspěšným.

Statečný a odolný ruský lid je zárukou pro naše spoluobčany, že vaše léčebné metody umožní zachovat český národ i do budoucna. Náš pracovitý lid zvládne v krátké době postavit tisíce baní, nanosí vhodné kameny a nařeže vrbové metličky. To vám slibujeme!

Omlouvám se, že píšu v první osobě. V současné době už není v naší zemi továrna či závod, který by zaměstnal jako v minulosti takové množství pracovníků, jako bylo "40 pragováků". Prosíme jenom, vemte si s sebou něco ke slazení, protože u nás už cukrovary nemáme a život nám sladí, čím se dá.

Rovněž vás tímto informuji, že vaši (a brzy snad i naši) lékaři se nemusí obávat jakékoli diskriminace, třebaže v minulosti působili aktivně v bolševické straně. Nezaznamenali jsme totiž, že by naši odcházející lékaři litovali svého členství v komunistické straně. A ti míří do světa svých nedávných "třídních nepřátel".

Bratři a sestry! Vyzývám vás tímto, přispěchejte na pomoc, vděčný český lid vám to nikdy nezapomene!

Dělník od PC

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 26.1. 2011