Hyenismus při vymáhání dlužných částek

17. 1. 2011

Zaujaly mě články o zvůli úřadů a firem při t.zv. vymáhání dlužných částek. Sám jsem se stal obětí obdoby, kdy za 300,- Kč přestupkového po mně chtěl exekutor asi 8 500 Kč, podotýkám, že v r. 2005, píše Josef Dvorský.

Našel jsem oporu v jednom známém, takže v průběhu minulých let nejdříve dostal exekutor pokutu 20.000 za průtahy a došlo i k mému odškodnění, kdy min.spravedlnosti bylo odsouzeno k náhradě za nemajetkovou újmu v řádu desetitisíců.

Perličkou při jednání bylo vyjádření právního zástupce MS, který mě řekl, že vlastně mohu být rád, že se to stalo v r. 2005, že dnes (2010) to dostane nejdříve advokát a pak teprve exekutor, takže k exekučnímu vymáhání bývá předepsáno kolem 14.000,- Kč i když dlužná částka je třeba 200,- Kč.

Protože exekutor pokoj nedal, budeme mít příští týden další soud o přiznání další nemajetkové újmy.

Zřejmě úmyslně nedokonalá legislativa umožňuje úředníkům státní správy a monopolních firem vytvářet si soukromé penězovody s desátky od advokátů a exekutorů.

V řetězci jsou zřejmě i samosoudci. Tím se pěstuje podhoubí korupce už i na nejnižší úrovni, nehledě k tomu, že někdy je to nefalšovaný hyenizmus, když takto "ošetří" člověka nemajetného, který tak skončí ve spárech dalšího stupně mafie - u bazaristů, kde končí jejich majetek nenávratně za zlomek ceny jako úhrada nákladů exekuce.

Obávám se, že takto skončí při směru "reforem" zanedlouho třeba polovina důchodců, kteří nebudou moci zaplatit nájem, plyn, elektřinu a stanou se tak bezdomovci.

Nenažranost úředníčků tak může přivodit sociální kolaps až pětiny obyvatelstva.

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 17.1. 2011