Proč má ministerstvo v kanceláři rušičky?

12. 1. 2011

Při nedávné korupční aféře ve fondu životního prostředí mě zaujaly dvě věci, píše čtenář Jan Zlínský.

Nepochopil jsem a nikdo mi smysluplně nevysvětlil, proč poradce ministra životního prostředí má v kanceláři zamontované rušičky. Je normální, aby státní úředník používal tyto prostředky?

Nepochopil jsem dohodu mezi premiérem Nečasem a ministrem vnitra Johnem o tom, že si ODS a VV rozdělily sféry vlivu v rámci ministerstva vnitra. Nějak si nedokážu představit, kdo bude slaďovat různé zájmy těchto politických stran. Nečeká nás pouze boj o prosazení těchto zájmů, namísto toho, aby pracovníci ministerstva vnitra a policie bojovali proti zločinu a chránili naše občany v duchu hesla pomáhat a chránit?

Ještě jedna věc mi vytanula na mysli, když jsem se probíral posledním politickým vývojem u nás. Položil jsem si jednoduchou otázku: jak dopadly naše mladé nadějné politické hvězdy minulého desetiletí, a to Gross, Langer, Nečas, a Benda. Mladíci, kteří bez životních zkušeností a bez prokazatelných výsledků politické práce vstoupili do vrchních pater českého politického dění? Dopadli špatně.

Nyní se jasně potvrzuje to, co měl na mysli politický důchodce Zeman, když hovořil o tom, že každý politik, chce-li být úspěšným politikem, musí projít všemi stupni politické kariéry. A musí být za ním vidět úspěchy. Moudrá slova.

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 12.1. 2011