Otec rovná se manipulátor?

7. 1. 2011

Krátká reakce čtenáře Ivo Spáčila na článek Anny Čurdové "Tahle země není ani pro děti"

Nevím jestli paní Čurdová někdy byla u řízení o dětech, kde otec má zájem, možnosti i schopnosti podílet se na výchově svých dětí.

Ve svém článku uvádí: "pokračuje převýchova dětí, které jsou odebrány z rodin, aby se naučily mít rády OBA své rodiče". Rozšířený styk s otcem je tedy "odebírání dětí".

Otcové (kdo jiný) jsou v článku dále vykresleni takto: "jak je často vykládáno manipulátory z řad soudem odmítnutých rodičů v České republice".

Nebudu sahat do svědomí soudců, ale dám příklad jak se k otcům přistupuje u odboru péče o děti Brandýs nad Labem. Opatrovnice, tedy úřednice placená z Vašich daní, se Vás jako otce zeptá: "Říkáte, že se střídáte v péči o 2 děti po týdnu s matkou, a kolik vlastně matce k tomu platíte? Šest tisíc? Tak jestli jí hned nezačnete platit víc, tak Vám na Vaši živnost přijde kontrola z Finančního úřadu!" Že by vydírání?

Problém této republiky jsou zlotřilí úředníci a náklady na státní správu, která se v minulých letech uměle nafukovala. Jaká je hymna úředníků? Stačí je oficiálně požádat o vyjádření k věcem v jejich kompetenci. Odpověď (tedy hymna) bude: "vše je řádně vedeno, podle zákonných pravidel řešeno, neshledáváme nedostatky". Pokud by totiž byla odpověď jiná, mohla by přijít i další otázka, a to, proč jste s tím tedy nic nedělali?

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 7.1. 2011