Novoroční předsevzetí: předplaťte si Britské listy

31. 12. 2010

Na úvod je třeba říci, že nic není zadarmo. Ani to, že si čtete Britské listy. Několik set korun měsíčně platíte za připojení k internetu, několik tisíc zaplatíte za počítač či software. Proud a vaše další náklady jsou každý rok také stále dražší... Britské listy si velmi váží a děkují všem, kteří je v uplynulém roce finančně podpořili. Díky jim se můžete setkat s Britskými listy i v roce 2011.

Už patnáct let vychází Britské listy jen díky vašim příspěvkům. Za tu dobu se každodenní počet čtenářů zdesateronásobil, množství obsahu, který vydáváme denně, je také desetkrát větší, než tomu bylo v roce 1996, kdy se list osamostatnil. Za těch patnáct let jste se jen dvakrát setkali s vážným technickým výpadkem, který měl za následek nedostupnost listu. Britské listy už také patnáct let dodržují a i nadále chtějí dodržet závazek veřejné bezplatné přístupnosti celého obsahu, nezpoplatnění článků ani archivu. Jejich autoři pro Britské listy píší, fotografují a kreslí také stále zdarma. Dodnes je to více než 56 tisíc článků, na 26 tisíc fotografií, více než 600 karikatur, řada dokumentů a elektronických knih. Měsíčně na provoz Britských listů přispívá ale pouze 200-300 čtenářů. Pokud by ovšem alespoň polovina Vás, každodenních 30 000 čtenářů, si předplatila četbu Britských listů minimálně 10 Kč denně (300 Kč měsíčně či 3600 Kč ročně), což je méně, než dáte za tři cigarety, šálek kávy, kterékoliv české noviny, litr sodovky či tři rohlíky, pomohli byste nám k růstu rozsahu, pestrosti, kvality a atraktivity obsahu, zejména monitorování a překladu zahraničních textů, ale i při vlastní novinářské práci. Zkuste to, protože bez vaší podpory se nezávislý list neobejde. Nekoupíte si tím nic, ale pomůžete.

Věnujte v novém roce minimálně 300 Kč měsíčně listu, který si můžete i nadále zadarmo číst.

Trvalý příkaz směrujte na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500 nebo na PayPal na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz.

Jako fyzická osoba můžete dar Občanskému sdružení Britské listy použít jako odečitatelnou položku snižující základ vaší daně, pokud je celková hodnota darů v daném roce je vyšší než 2% základu daně nebo činí alespoň 1 000 Kč, maximálně však lze odečíst 10% základu daně. U právnické osoby vzniká nárok na uplatnění daru jako odečitatelné položky, pokud hodnota jednoho daru (nebo všech darů jedné organizaci) činí alespoň 2 000 Kč, maximálně však 5% ze základu daně. Na požádání vám jako v České republice oficiálně registrované občanské sdružení zašleme potvrzení o přijetí příspěvku pro daňové účely osobám, které v ČR platí daně.

Vaše redakce

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 31.12. 2010