Nesouhlasím s lynčováním Jakuba Patočky

31. 12. 2010 / Fabiano Golgo

Co je Britským listům do toho? Když jsem ve středu otevřel Britské listy, byl jsem konfrontován s dilematem: Praktikují vydáním "textu, který měl původně vyjít v Deníku Referendum a díky zákazu Jakuba Patočky nesměl vyjít..." s názvem "Promýšlet (listopadovou) revoluci", od Lukáše Matošky Britské listy denunciaci a internetové lynčování? Proč se Britské listy nezeptaly Patočky na jeho důvody?

Kde je důkaz, že skutečně ten článek zakázal? Ale, a to je důležitější, co je redakčním důvodem Britských listů vydat podtitul, informující, že Deník Referendum odmítl tento materiál vydat? Čím je toto tvrzení zpráva? Skrývá se za tím něco skandálního? Byl při tom někdo zkorumpován?

Cožpak nemá Jakub Patočka právo nepublikovat materiál, který nepovažuje pro svůj deník za vhodný? Konec konců, jeho politické tendence a názory jsou dobře známé, takže tu není nic nového, co by se tu dalo odhalit.

Úkolem tisku je upozorňovat na to, co se nemá dít, co je relevantní a co by se nemělo dít bez našeho vědomí. Nikoliv zveřejňovat interní rozhodnutí jiného média.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 31.12. 2010