Komická událost: Americký týdeník Time se totálně zdiskreditoval

Osobností roku jmenoval nikoliv Assangeho, ale zakladatele Facebooku

15. 12. 2010 / Jan Čulík

Přestože hlasování čtenářů týdeníku Time o Osobnosti roku 2010 vyhrál rekordním počtem hlasů zakladatel serveru Wikileaks Julian Assange, redaktoři týdeníku Time se rozhodli celosvětově inzerovat svou zbabělost a namísto Assangeho vyhlásili Osobností roku 2010 zakladatele sítě Facebook Marka Zuckerberga.

Assange dostal od čtenářů časopisu Time 382,025 hlasů, Zuckerberg 18,353 hlasů a umístil se na desátém místě. Assange získal 22x více hlasů než Zuckerberg. :)

Time si ovšem vyhrazuje právo jmenovat osobností roku koho chce, bez ohledu na hlasování, ale takto obrovský rozdíl je výmluvný. Jde také o velký rozdíl v kvalitě kandidátů. Jak píší mnozí zhrzení čtenáři časopisu Time Facebook je frivolní záležitost často pro společensky izolované zoufalce (všimněte si, kolikrát si na Facebooku vzájemně notují malé skupiny spříseženců), kdežto to, co udělal Assange, je úplně jiného kalibru. Ovšem Time se musí podrobit svým komerčním majitelů i amerických politikům, nemůže respektovat názor veřejnosti. V tom případě, jak mnozí zdůrazňují, proč organizovat falešné divadýlko hlasování?

Komentáře svých čtenářů si redaktoři ale za rámeček nedají ZDE:

Tahle volba je asi taková fraška, jako když vybrali loni na Nobelovou cenu míru Barryho Soetora.
Time je dalším pudlíkem zkorumpované americké vlády. Konec Spojených států a týdeníku Time se blíží. Proč organizujete hlasování, když pak jmenujete irelevantního usmrkance jako je Zuckerberg?
Vím, že tohle zcenzurujete, ale vzhledem k tomu, že jste si vybrali zakladatele Faceboku namísto člověka, pro něhož jsme všichni hlasovali, oznamují vám, že jsem založil facebookovou stránku pod názvem BOJKOTUJTE ČASOPIS TIME ZDE
Z časopisu Time je mi na zvracení.
Time, vy nemáte integritu. Přestávám vás a CNN sledovat a v životě už si vás nekoupím. Julian Assange za vás dělá vaši práci, odhaluje pravdu, kterou jste vy média měla odhalovat už dávno a to, že jste ho odstranili z prvního místa, je naprosto ostudné. Hanba všem, kdo se na tomto rozhodnutí podíleli.
Time, tohle je nejhorší okamžik v celé historii vašeho časopisu. Jsem zklamán., Opravdu. Je to prostě podvod. Proč nás otravujete s organizováním hlasování, když je vám to stejně jedno, jak lidi hlasují. No, všichni vaši bývalí čtenáři stejně vědí, kdo je Osobností roku 2010!
Je teď jasné, že Time magazine ztratil veškerou svou novinářskou poctivost. Vy ignorujete hlas Ameriky a světa, namísto jste se rozhodli lézt do zadku svým sponzorům a zkorumpovaným vládám, zatímco OPRAVDOVÁ osobnost roku riskovala život, aby zveřejnila zásadní informace. Už si v životě váš časopis nekoupím, vy nejste médium, jste propagandistický plátek. Ostudné! Ukazuje se, že když dojde ke krizi, jediné, co dokážete, je lézt do zadku vládám a majitelům. Zjevně vůbec nerozumíte dnešním médiím a skutečným inovátorům a lidem, kteří riskují, jako odvážní lidé z Wikileaks. Pokud byste v sobě měli aspoň zrnko slušnosti, tuto frašku byste okamžitě odvolali. Já ale vím, že to neuděláte, protože už nejste novináři. Škoda, že už Hunter S Thompson nežije, ten by vás označil za trapné nohsledy zkorumpovaného systému, což tedy jste. Je mi z vás špatně. Přeju vám ztrátu čtenářů i důvěryhodnosti.
A mnoho dalšího...

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 15.12. 2010