Drobil oznámil, že premiérovi navrhl svou rezignaci

15. 12. 2010 / Boris Cvek

Drobil oznámil, že premiérovi navrhl svou rezignaci. ZDE

To je ale rychlost. A teď je otázka, co se bude dít dál. Vláda dala ovšem světu jasný signál: pokud se někdo postaví odvážně proti korupci (jako Michálek), bude svým ministrem vyhozen a premiér Nečas za to toho ministra empaticky pochválí a nazve ho slušným člověkem.

Michálek měl jediné štěstí, a totiž to, že s ním do toho šla MF Dnes a udělala z toho aféru. Jinak by byl proti protikorupční vládě zcela bezmocný a slušný člověk Drobil by ho zničil, aby se mohlo vesele a bez zábran tunelovat dál. Vždyť tak by to skončilo, kdyby Michálek nebyl statečný a kdyby mu redaktoři z MF Dnes nepomohli.

Jenže Michálek za svou statečnost sklidil odměnu hodnou protikorupční vlády: vyhazov od slušného člověka Drobila. Chce se pak ještě někomu na vysokých úřednických postech v tomto státě čelit budoucím tlakům politiků Nečasovy vlády na tunelování veřejných peněz?

Pokud takoví šílenci ještě existují, slušní ministři z protikorupční vlády je odvolají, aby jim nikdo nebránil v tunelování.

To je kšaft odcházejího nejslušnějšího člověka v tomto státě, totiž Pavla Drobila. A tisknu v dojetí slzu nad tou nespravedlností, že musel takový superkvalitní člověk odejít. Jaká to ztráta!

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 15.12. 2010