Koukají se na nás dolů jako na hlupáky

13. 12. 2010 / Václav Novotný

Sledoval jsem přenos interpelací z Poslanecké sněmovny ČR. Pan Nečas, (odmítám mu říkat premiér, protože jde o zcela nekompetentní osobu nastrčenou do čela vlády), proměnil institut interpelace v osobní, urážlivé hodnocení těch, kteří v interpelacích kritizovali vládní reformy.

Pokud se občan zamyslí, a podívá se na problém tzv. škrtů a důvodů, proč tato hysterie je, proč právě státní správa je terčem útoků, začne hledat skutečné důvody. Je to až fascinující pohled, když se na současné dění začnete koukat s nadhledem a ve větším časovém rozsahu.

Máme dluhy, musíme šetřit, máme krizi. Kalousek, Nečas, Klaus. Spravedlivě všichni 10% ve státní správě.

Povedlo se. Lidi se začali hašteřit, stávkovat, podnikatelé svým zaměstnancům zdůrazňovat, taky musíme šetřit.

Lze se na to koukat z jiného pohledu.

1) Kde a proč vznikly dluhy?

2) Kdo byl ve vládě, když dluhy vznikaly?

3) Kdo a kdy, přesně definovat jednotlivé finanční položky, které tvoří dluh.?

4) Kdo a kdy, definovat výhodnost privatizace zejména bankovního sektoru?

5) Kdo a kdy, definoval, jaký je poměr naplňování státní poklady daněmi od zahraničních firem?

6) Kdo a kdy, předložil konkrétní fakta, finanční ztráty, na které firmy dopadly, z důvodu krize-lumpárny USA.

Poslední úředník ve státní správě a ten poslední zaměstnanec ve firmě nemohli způsobit nic z toho, co je tak intenzivně skloňováno panem Nečasem. Neschopnost logického myšlení a analyzování faktů u voličů jsou úměrné volebnímu výsledku. Ti co dluhy způsobili, co celá léta hospodařili za nás ve státní sféře, tolerovali obrovské úniky (tunely) peněz ze státní pokladny i úniky peněz, které měly do státní pokladny přicházet, pořád vládnou.

To je takové sci-fi, že snad lepší nebylo natočeno.

Z pohledu historie to vypadá, král a šlechta společně prožrali a rozházeli své království, občas král při prožírání zhasnul, nebo nevěděl, co jsou špinavé peníze, a teď, lide poddaný, plať. Poddaný lid dobrovolně platí, král, šlechta, hospodářská komora řvou smíchy. Media poddané tlučou, plaťte.

Proč redaktoři ČT netlučou oligarchii a místo toho tlučou směšné figury a poskoky oligarchie?

Ve jménu čeho tak král, šlechta a hospodářská komora činí? Ve jménu liberalismu, neoliberalismu. Vše do soukromých rukou, stát neumí hospodařit. Pokud jsme doposud nezprivatizovali ten zbytek, tj. důchody, nemocnice, armádu, policii finanční úřady, zbytek škol a vše ostatní je privátní a mělo by to státní kasu naplňovat, proč to tak není?

Kde jsou ty peníze?

Skončily ve vytvořené oligarchii působící v ČR. Každý občan se svobodně může dopracovat do oligarchie, třeba přes člena vlády.

Důchodová reforma-galaxiální tunel.

Stát sníží výši výplaty důchodů, protože na to nemá, a ukládá občanu, aby si spořil. Spořit bude do privátního penzijního fondu. Tím si občan mladší 40 let bude platit celou nepracující skupinu privátního penzijního fondu a jeho ředitele ocení měsíčně částkou 300.000,- Kč. Takto spořící budoucí důchodce bude mít kliku, když penzijní fond, do kterého ukládá své peníze, nezkrachuje. Garantovat to, že nepřijde o peníze, bude stát.

Kdo kdy spočítal, kolik bylo tunelů do bank, kolik bank zaniklo, kolik zaniklo různých pojišťoven a kolik za to zaplatil stát? Bylo zhasnuto, nebo rozsvíceno?

Zároveň bude spořící budoucí důchodce pochopitelně platit i daně státu a bude tak platit celý aparát důchodového zabezpečení.

Může si občan spořit u státu souběžně s placením důchodové daně.

Může, ale je to nežádoucí. Dokonce by stačil jiný specifický symbol k penzijnímu pojištění u poukázané platbě. Dost úsporné, zejména pro pojištěnce.

Dnes se již inzeruje a naplno provádí tvorba struktury penzijních fondů. Shání se občané, kteří budou obcházet ty druhé občany a budou jim nabízet penzijní pojištění a z každého pojištění budou mít 3%. Kolik sežene pojištěnců do důchodového pojištění, bude záležet na jeho rychlých nohách a tolik vydělá. Media pomohou šotem - přemluv svého dědka a bábu. Vláda ještě nic nepřijala, přesto se struktura tvoří a někdo to platí. Úderem rozhodnutí vlády budou v soukromých rukách stovky miliard korun ročně. To už stojí za to udělat třeba i převrat, pokud by nevyšly volby ve prospěch vzniku penzijních fondů tj TOP 09, ODS.

No není to sc-ifi?

Mimochodem, jak na tom vydělá stát? Zdaní tyto fondy, určitě, pokud ovšem zisky nebudou vyvedeny do zahraničí jako u bank. Jak na tom vydělá ten poslední státní zaměstnanec, živnostník, na poslední příčce zaměstnanec firmy. Nijak, Jen svými penězi doplní o pár lidí současnou oligarchii. A to je ta svoboda? Jeden velmi rozumný profesor stavební fakulty, který již zemřel říkal, bude ještě jedna revoluce, ale určitě nebude sametová (Velká). Nečas se ohání západem. Kdyby po Velké revoluci byli ve vládách lidé rozumní a pro lidi, nemuseli jsme si opět utahovat opasky.

Může nebo nemůže svobodná podnikatelská struktura za státní dluh?

Máme státní korupci a soudní mafii?

Kdo byl vlastně korumpován? Poslední úředník státní správy či ten poslední zaměstnanec v platovém žebříčku?

Umožnil státní správě někdo tento dluh vytvořit? Půjde za to někdy, někdo sedět?

Odškodní někdo občany, kteří musí za někoho dluhy platit?

Které dluhy chudá skupina občanů způsobila?

Vznikne další x tý odboj, který bude chtít odškodnění?

Budeme ho platit všichni, nebo ti, kteří stojí za příčinnou dluhů a zlodějen v rámci zákona. Je třeba je najít, ukázat na ně?

Zaplatí to oligarchie, která vznikla tunelováním státu?

Mělo by se jí to řádně vysvětlit třeba přijetím zákona o majetkovém přiznání, kdy nabytí majetku, který nelze ničím doložit, propadne státu. A bude po dluhu.

K prosazení záměrů ať dluhy platí ti, co je způsobili, bude nutné vybudovat nezávislý, objektivní, vyvážený internetový kanál a pravidelná táborová řečniště, která existenci a nezávislost takového internetového kanálu budou jistit.

Galaxiální tunel k ovládání životů většiny občanů přes penzijní fondy je dlouhodobým a posledním cílem nečasů a oligarchie. Potom už bude natrvalo zhasnuto.

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 13.12. 2010