Wikileaks: Mladí saúdští princové pořádají mejdany, kde se pije, požívají se drogy a souloží se

8. 12. 2010

Příslušníci saúdské královské rodiny pořádají večírky pro mladou elitu a náboženská policie je nucena to tolerovat

Američtí diplomaté popisují ve svých diplomatických depeších svět sexu, drog a rock'n'rollu, skrytý za oficiální zbožností saúdskoarabské královské rodiny.

Činitelé amerického konzulátu v Jeddah popisovali tajný večírek uspořádaný loni při příležitosti Haloweenu členem saúdské královské rodiny. Večírek porušil veškerá islámská tabu, platná v Saúdské Arábii. Na večírku bylo množství alkoholu i prostitutek.

Večírek zorganizoval bohatý princ z velkého kladu Al-Thunayan. Diplomaté napsali, že jeho jméno by mělo zůstat v tajnosti. Večírek spolufinancovala jedna americká firma, vyrábějící energetické drinky.

"Alkohol, i když je přísně zakázaný podle saúdského zákona, byl v baru na večírku k dispozici v obrovském množství. Najaté filipínské číšnice roznášely koktejly a punč vyráběný z tajně páleného místního alkoholu. Také bylo zjištěno, že celá řada hostů byly ve skutečnosti "pracující dívky", které se na takových večírcích vyskytují.

Scéna undergroundové zábavy je v Saúdské Arábii velmi živá. Ochraňuje ji saúdská královská rodina, ale večírky se konají jen za zavřenými dveřmi a jsou jen pro superbohaté.

Na mejdanu bylo více než 150 saúdských mužů a žen, většinou ve věku od 20 do 40 let. Příchozí byli kontrolováni striktně podle seznamu hostů. "Scéna se podobala nočnímu klubu kdekoliv jinde na světě: spousta alkoholu, mladé dvojice tančily, diskdžokej hrál hudbu a všichi měli kostýmy."

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 8.12. 2010