Arogance a posměch:

Česká televize znevažuje demokratické právo stávkovat

7. 12. 2010 / Václav Novotný

Moc média, v tomto případě ČT, prezentuje bez skrupulí 7.12.2010 v 8,47 hodin moderátorka v Studiu 6 výběrem z emailu, který byl televizi zaslán k vyhlášené anketě, kdo se z diváků stávky účastní. Moderátorka čte příspěvek diváka: Rád se stávky účastním, protože se dostanu zadarmo do Prahy.

V zaslaných příspěvcích by se zaručeně našel jiný, který by účast na stávce zůvodňoval skutečností, že ten poslední zaměstnanec ve státní správě, zdravotní sestra, hasič či policista státu rozpočtový schodek nezpůsobil. Tunely, korupci, daňové úniky, šedou ekonomiku, to jsou vládou neřešené problémy. to vše uhradí daňový poplatník a nejcitlivěji to pocítí ti, co využívají své poslední možnosti, práva stávky.

Znevažování demokratického práva stávkovat, zlehčování skutečnosti, že řadě zaměstnanců, zejména na těch nejnižších platových úrovních, klesnou platy, moderátorka neuvádí, nevyvažuje zpravodajství a má z celé situace kolem stávky evidentně legraci.

Důvod jejího jednání je jednoduchý. Se svým platem nemá starosti, může se klidně posmívat těm, kteří ji svými koncesionářskými poplatky živí. Pokud divák sleduje jednání některých moderátorů a moderátorek, musí si položit otázku, kdo vlastně v ČT vládne, když takovéto jednání začíná být veřejnoprávní normou.

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 7.12. 2010