SWATé komando kontra Santa Claus

6. 12. 2010 / Milan Daniel

Týž den, kdy prezident Klaus obdařil prezidenta Martinů významným signálem, jsem dostal neobyčejnou nabídku internetového obchodu, který pochopitelně nemohu jmenovat. Obchod mi za velmi výhodných podmínek nabídl, abych si pod stromeček dopřál produkt Jednotka rychlého nasazení SWAT pro dvě osoby za pouhých šest tisíc korun českých. (Pakatel!) Produkt obsahuje zážitkový program ve výcvikovém prostoru jednotky.

Ve svých vědomostech jsem měl mezeru, kterou mi obchod ale hned zaplnil: "SWAT - tato 4 písmena vzbuzují u všech patřičný respekt a jsou synonymem pro ozbrojené zásahové komando - jednotku rychlého nasazení, speciální zbraně a taktiky... Nyní dostanete možnost na vlastní kůži zažít ukázkový den výcviku jednotek SWAT s různými praktickými i taktickými cvičeními. Při inscenovaném zásahu SWAT týmu si pak můžete Vaše nově získané dovednosti vyzkoušet i v praxi, například při fingovaném osvobozování rukojmí nebo drogové razii. Během SWAT tréninku se také výborně rozvíjí týmová spolupráce: každý převezme svůj úkol a přinese tak svůj podíl na úspěchu celého týmu v akci."

Produkt je skladem na našem distribučním skladu, ujistil mne obchod, a lze si jej pořídit i na splátky. Přemýšlel jsem tedy ruče, jak bych mohl nabídky využít. Přece jen -- Vánoce jsou svátky klidu a míru, také ovšem lidí dobré vůle, a tohle mi spadlo s nebe.

Po chvíli uvažování jsem na to přišel. Spoře, ale přece vidívám, jak s oken či střech domů některých mých spoluobčanů právě před Vánoci slaňuje jakýsi červeně oblečený terorista s Ládinovými vousisky pod čepicí s bambulí. Nebyl by zásah SWATého týmu na místě, protože je třeba chránit, ev. dokonce osvobodit Ježíška? (Produkt Ježíšek jsem v nabídce obchodu nenašel ani proti hotovému zaplacení!). A nebylo by na místě, aby si produkt Jednotka rychlého nasazení SWAT objednalo obecní zastupitelstvo, které by tak vyšlo vstříc potřebám občanů těhotných touhou po klidu, míru, dobré vůli, zpěvu písní oslavujících příchod Spasitele a dalších náležitostech rituálu?

Možná by se našli i sponzoři, kteří by zvýšené náklady na změnu výcvikově zážitkového prostoru produktu nezištně přispěli. Mohli by si to konečně odečíst z daní...

Mít pod stromečkem něco takového je samozřejmě nesmírně lákavá představa. Ale jsem v důchodu, takže fakt nevím, zda produkt Jednotka rychlého nasazení SWAT koupit hned, nebo zda by nebylo lépe vyčkat, až bude produkt v akci.

Obchod upozorňuje, že na produkt Jednotka rychlého nasazení SWAT se nevztahuje zákonný recyklační poplatek nebo jiný poplatek, případně je tento poplatek započten v ceně produktu a nebude účtován extra. To mne tedy hodně viklá.

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 6.12. 2010