Pokrytectví pražských médií

23. 11. 2010

Proč se v Praze tak pohoršují, když je na magistrátu vytvořena koalice ODS a ČSSD? Tedy tvoří ji strany, které se umístily na druhém a třetím místě ve volbách. I ČT tuto situaci v pondělí prezentovala jako aféru. Proč? Stává se to u nás standardem. Ne že bych s tím souhlasil.

Proč se stejní novináři nepohoršovali po celorepublikových volbách, které vyhráli socilání demokraté? Stejní novináři, kteří se dnes pohoršují z koalice na magistrátu po celorepublikových volbách oslavovali vznikající koalici ODS, TOP09 a VV, tedy koalici stran, které volby nevyhrály.

Co má říkat takový Fico na Slovensku? ptá se Petr Pospíšil.

Pozn. JČ:

V Británii na výtky občanů, že britští liberální demokraté tvrdě porušili svůj předvolební program, jakmile vstoupili do současné vládní koalice, odpovídají činitelé této strany, že nic neporušili: že program nemohli plně realizovat, protože volby nevyhráli, respektive nezískali tolik hlasů, aby mohli vytvořit vlastní samostatnou vládu a program bezezbytku splnit. Tak muselo dojít ke kompromisu mezi programem liberálních demokratů a konzervativců, podle podílů procent, které tyto strany získaly ve volbách. Jestliže vládu či komunální správu utvoří konsorcium stran, které ve volbách získaly větší počet hlasů než jiné seskupení či strana, vláda či komunální správa je přece utvořena podle demokratické vůle největšího počtu voličů. Nebo ne?

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 23.11. 2010