Hrad tajemný a stále tajemnější

19. 11. 2010 / Karel Dolejší

Tajemník prezidenta Ladislav Jakl patrně v náhlém pohnutí mysli vyzval ke zrušení Organizace OSN pro vědu a kulturu (UNESCO). Hrad se tak zase jednou mediálně vyznamenal. Nikdo nikdy předem neví, jakým činem dokáže osazenstvo pupku světa na Hradčanech nezvladatelně nakrknout a ocitnout se pod palbou rozhořčené kritiky demonstrující světu, že Klaus ještě nezhynul. Tentokrát to odnesl bolševický přežitek v podobě kulturních tradic, neb se ukázalo, že tajemník Jakl preferuje hospodské posezení - a když slyší kultura, sahá do klávesnice.

Jakl patrně tuší, že UNESCO, na nějž dští oheň a síru, svou činností k mediálnímu zviditelnění Hradu samo od sebe nikterak nepřispěje - což je ovšem vrcholně trestuhodné. Zato teď mu to Jakl za ignorantství pořádně nandal. Nepochybně se ještě před koncem roku dozvíme, že pařížští povaleči balí fidlátka a navždy zanechávají pochybných aktivit vyvolávajících nelibost supervelmoci ve středu Evropy.

Ostatně, na zviditelnění Hradu už se na úrovni OSN pracuje úplně jinými cestami, které snad tajemné sídlo, v němž se zdržují bytosti nepocházející z opice, konečně zapíšou do knihy historie nesmazatelným písmem.

OSN totiž právě zřídila Úřad pro vztahy s vnějším vesmírem (UNOOSA) - a na Hradě se k tomu nikdo nevyjádřil...

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 19.11. 2010