A co tak převzít maďarský příklad!

18. 11. 2010 / Miloslav Štěrba

Námět pro novou parlamentní sestavu: Rozhodnutí maďarského parlamentu zdanit 98 % zlaté padáky vyplacené ve státní a komunální sféře. ZDE

Současná vládní koalice má jasný návod, jak odebrat bohatým jejich statisícové příjmy, které v krizovém období nemají žádné opodstatnění. Zvláště když v rámci "šetření" jsou odebírány i dávky pro sociálně potřebné, dávky pro postižené atd. Je amorální, aby z veřejných financí byly propláceny násobky platů na odchodném těm, kteří byli do funkcí voleni na přesně určenou dobu.

V Maďarsku zdanili "zlaté padáky" vyplacené od roku 2005, a poslanci přijali zákon, kterým se ústavnímu soudu zamezuje rušit zákony vztahující se k daním a rozpočtu. A to přesto, že proti zdanění vystoupili opoziční socialisté. Jak demoralizující dopad na veřejnost měly zveřejněné zlaté padáky např. pro manažery ČSA, odměny pro šéfy státních a polostátních firem. A jak se k tomu postavili naši legislativci? Stoupli si před pokladnu s nataženou dlaní. Vážení legislativci. Nejsme děti. Umíme číst a chceme slyšet vaši odpověď.

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 18.11. 2010