Možná jsem BLB, ale invalidu vozím

22. 10. 2010

Dobrý den. Vážená redakce, přečetl jsem si článek z 19.10.2010, od Petra Schránila, tohoto znění, píše Jan Pánek:

" K tématu "Blb je vlastně invalida" Vám zasílám příspěvek - tentokráte z Jičína, píše Petr Schránil. Postižení majitelů (černé patří pánovi, stříbrné dámě) těchto velkých vozů je zcela evidentní. Na rozdíl od pražského kolegy, který pospíchal do kina, tito nikam nepospíchají. Parkují na vyhrazeném místě pravidelně za tiché podpory městské policie, která sídlí asi sto metrů nedaleko. Nadějeme se, že ke svým dvěma vozů, brzy přidají ještě nějakého dalšího invalidu z rodiny, aby se vyhrazené stání zcela využilo."

Mohu Vás ubezpečit, že obě vozidla jsou v majetku jedné akciové společnosti, pro kterou pracuji a mám je, zejména ten černý vůz k disposici. Shodou okolností, v domě, cca 5m od vyfoceného vozu bydlím. Mému otci, který je stejného jména jako já, amputovali v r. 2008 pravou nohu. Z tohoto důvodu obdržel PŘENOSNOU kartičku, která jej, respektive osobu doprovázející, opravňuje zaparkovat na vyhrazených místech pro invalidy.

Ten, kdo psal inkriminovaný příspěvek, zřejmě nemůže strpět, že jezdím drahým vozem, respektivě používám vozy dva. Nikoli však současně, to dost dobře nejde. Vzhledem k tomu, že na ona parkovací místa vidím z okna, mohu potvrdit, že tam parkuje opravdu dost automobilů bez řádného oprávnění. Fotograf se však zaměřil na dva vozy (kvůli jejich pořizovací ceně) a tyto vyfotil v různém období. (Na jedné fotce kvete strom, na druhé nikoli.)

Mohu li touto cestou poslat vzkaz autorovi článku, pak jsem ochoten představit mu beznohého otce a požádat jej o osobní vyjádření. Závěrem bych rád připomenul autorovi článku, že výhody parkování pro invalidy se neváží k hodnotě vozů (i když chápu, že závistivé jedince to pobuřuje) ale k míře invalidity. Vzkáži však otci, že pro autora je pobuřující, že beznohého otce vozím (já, či přítelkyně) v drahém vozu.

Možná jsem BLB, jak autor píše, invalida však nejsem, ale invalidu vozím.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 22.10. 2010