Amerika otřesena náhlou vlnou násilí proti homosexuálům

17. 10. 2010

Carl Paladino, republikánský politik, který se uchází o funkci guvernéra, požaduje, aby bylo v New Yorku homosexuálům zakázáno pracovat jako učitelé. Dochází tam k vzrůstu útoku proti gayům.

Liberální Amerika sleduje se zděšením novou vlnu intenzivní nenávisti proti homosexuálům. Největší množství nepřátelství proti homosexuálům se soustřeďuje kolem New Yorku, který byl dosud vůči homosexuálům snášenlivý. Ale nyní nedávno v Bronxu brutálně zmlátila a zmučila třicetiletého homosexuála a několik mladíků v jeho společnosti. Podrobnosti útoku, za nějž bylo zatčeno deset lidí, Newyorčany šokovaly. Homosexuální muž byl unesen, zmlácen, bičován a pálen ohněm.

Tento šokující zločin byl pouze jedním z celé řady incidentů, které v poslední době postihly New York. Pro mnoho pozorovatelů je vzrůst násilí proti homosexuálům zvlášť znepokojující, protože k němu dochází v době, kdy několik vedoucích republikánských politiků učinilo veřejná protihomosexuální prohlášení. Tak senátor Jim DeMint z Jižní Karolíny, jeden z nejmocnějších republikánských politiků v USA, se veřejně vyjádřil, že by mělo být homosexuálům zakázáno, aby pracovali jako učitelé.

Stejně se vyjádřil republikánský kandidát na newyorského guvernéra Carl Paladino na schůzi konzervativních ortodoxních židů. Paladino odsoudil pochod gay pride a vyjádřil se, že by homosexuálově neměli pracovat jako učitelé.

Nedávno spáchal sebevraždu jeden student Rutgers University poté, co jeho spolubydlící na pokoji zveřejnil na internetu záznam jak je s jiným chlapcem v posteli. V Oklahomě spáchal sebevraždu devatenáctiletý mladík poté, co se účastnil schůze místního komunálního úřadu, kde mluvili příslušníci veřejnosti proti oslavování místní homosexuální komunity.

Avšak navzdory tomu dochází v USA k rozšiřování politických práv homosexuálů. Tradiční zákaz práce homosexuálů v americké armádě utrpěl celou řadu porážek u amerických soudů a prezident Obama ho chce zrušit. Na Floridě dovolil nedávno soud homosexuálním dvojicím adoptovat děti.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 15.10. 2010