A bude hůř.... Lidi nemyslí

11. 10. 2010 / Zdeněk Maštalíř

Pan Čulík nedávno vyslovil naději, že Češi snad jednoho dne procitnou a přestanou snášet socialistický kapitalismus, který tu naši politici zavedli. Nevím, zda je to ukázka specifického britského humoru, nebo již pan Čulík zcela ztratil kontakt s českou realitou.

Volby v Čechách již řadu let ovládá a další řadu let ještě ovládat bude, sekta, která si říká Voliči menšího zla. Členové této sekty připomínají strávníky, kteří se tlačí ve frontě na stravu před kotlíkem, který nesnesitelně čpí, u něj stojí kuchaři, jejichž umění již mnohokrát strávníkům prohnalo střeva a strávníci se zarputile přou, zda ešus, do kterého jim bude šlichta přidělena, mají držet pravou, nebo levou rukou. Pokud si stoupnu k jinému kotlíku, jehož jídelníček vypadá z té bídné nabídky nejpřijatelněji a jehož osazenstvo pokud možno ještě u žádné mé střevní koliky neasistovalo, přiskočí rychle nějaký volič menšího zla, vyrazí mi ešus z ruky, aniž bych k němu mohl jen přivonět, a naloží mi dávku toho nejodpornějšího blivajzu, jaký si člověk jen dokáže představit. Pak se ještě poplácá po rameni, protože zachránil dalšího blouznice před otravou neprověřenou stravou a na cestu mi dá radu, že pokud budu ešus i lžíci držet v pravé ruce (nebo v levé, to podle toho, kdo mě zrovna zachránil), náramně si pošmáknu.

Tentokrát přiskočili příznivci pravého křídla. Myslím, že vývar toho nejhoršího z lidovců, pachuť nápaditě zakrytá aristokratickým recyklátem ze zelené kuchyně, to celé podáváno pod názvem TOP 09, přivede svým strávníkům takový kulinářský zážitek, že jedny pampersky nebudou stačit. Což o to, také jsem pravicový volič, koho by nelákaly nízké daně, osobní svoboda a úsporný stát. Navíc všude píšou, že levici volí jen lemplové a hlupáci a tuto definici splňuji nanejvýš z poloviny.

No nic, žerty stranou. Téměř 20% voličských hlasů pro Kalouska bylo pro mou národní hrdost taková rána, že příčiny této volby jsem považoval za nutné prozkoumat. Utěšoval jsem se, že toto je volba nezkušených zajíců a jejich postrašené báby, neb jen tato voličská skupina by snad mohla přehlédnout skutečnost, že ekonomické schopnosti členů TOP 09 aplikované na ministerstvu obrany, stály naši zemi pěkných pár desítek mld. (malý vzorek: ZDE)

Každý rozumný člověk a to my pravičáci přeci jsme, ví, že poslat Kalouska se stovkou pro rohlíky k pekaři, znamená očekávat, že se vrátí se třemi rohlíky, dlužním úpisem na 50 Kč a nevypověditelnou smlouvou, která Vás zavazuje, že následujících 100 let budete denně odebírat tři sta plesnivých rohlíků po 60 Kč/kus. Je celkem jedno, zda pan Kalousek a někteří jeho spolustraníci se státními prostředky takto zacházejí, protože jsou defraudanti, idioti nebo prostě jen smolaři. Já předpokládám, že pan Kalousek je jen velký smolař, nerad bych, aby mě někdo žaloval, přesto se domnívám, že člověk, kterému se smůla lepí na paty takovým způsobem, by měl být od státní kasy držen co nejdál.

Moje deziluze byla obrovská. TOP 09 volí lidé, o jejichž vzdělání a přirozené inteligenci není pochyb. Politiku vnímají jen koutkem oka. Smůly pana Kalouska si nevšimli. Mnozí si ani nevšimli, že tu Paroubek nevládne již od roku 2006. Nikdo nezaregistroval, že dluh roste dál a v roce 2014 bude atakovat hranici dvou bilionů. ZDE.

To je ca 2,5 x více než v době, kdy Paroubek padl, mimochodem padl proto, že lidovci nepovolili Kalouskovi vstup do koalice s Paroubkem a (tichými) komunisty. No jsem zvědav, zda zase přijde složenka. Nikdo nezaregistroval, že daně se většině lidí ve skutečnosti zvedají a není snad problému, který by pravice nehodlala řešit zvýšením DPH na léky a potraviny. (Asi nám budou muset znovu zavést devizové přísliby a zadrátovat hranice, jinak nevím, jak si vláda představuje, že občany donutí nakupovat předražené zboží v ČR). Málokdo zaregistroval, jak moc se ze státního krade a utrácí za nesmysly. Většina je přesvědčena, že za všechno mohou sociální výdaje. Že je u nás sociální pojištění neobvykle vysoké a plnění naopak směšné, si nevšiml opět nikdo. ZDE Co je však nejzajímavější, makroekonomickým údajům, dokazujícím, že to není zdaleka jen o krizi, nevěří, nejsou ochotni se na ně ani podívat. Nejspíš mě považují za ideologického diverzanta zaslaného Severní Koreou. Jakékoliv úvahy o politice a jejím vlivu na naší budocnost považují za ztrátu času.

Takže co dál. V roce 2014 nás čekají další volby. U většiny kotlíků žádná tlačenice nebude, lidé už přeci volili "jinak" v roce 2010 a k ničemu to nebylo. Takže přijdou zase jen skalní a voliči menšího zla. Proti sobě budou stát těžké váhy. ČSSD jejíž neschopnost se každým rokem zvětšuje snad exponenciálně. Pravice, jejíž novou hlavní geniální myšlenkou je, že mít peníze na nájem, jídlo, vzdělání a lékaře může být výsadou jen těch nejsilnějších. Bude to taková vzácná symbióza pravicové a levicové politiky. Velmi vysoký daně a právo každého občana postarat se v těžké situaci sám o sebe a za svý.

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 11.10. 2010