RASISMUS:

Zrůdný výrok obhájce při soudním jednání o Natálce

6. 10. 2010 / Boris Cvek

Já už to nevydržím. Právě si čtu zápis ze soudního jednání s těmi lidmi, kteří ve Vítkově hodili do domu romské rodiny zápalnou láhev a způsobili těžké popáleniny malé holčičce Natálce. Čtu si tento výrok obhájce Jaromíra Lukeše ( čas 10:02):

"Rodiče Natálky u soudu podle Lukešova obhájce prokazatelně lhali. "Zapřeli, že svou dceru nechali v hořící místnosti," pokračuje advokát a doslova tvrdí, že Natálka by utrpěla daleko méně závažná zranění, pokud by se například její matka nejprve neutíkala nadýchat čistého vzduchu."

Tento výrok je něco zrůdného. Natálka by neutrpěla žádná zranění, kdyby ti lidé neházeli do jejího pokoje zápalnou láhev. Nikdo nemá právo hodnotit okamžitou reakci jejích rodičů ve chvíli zmatku a v daných podmínkách, tím méně obhájce těchto lidí. Obhajoba měla být postavena na kajícnosti a na plném uznání a pochopení zrůdnosti takového skutku. Když to srovnám s Jiřím Kajínkem, který dostal doživotí, je třeba říci, že Kajínek se ve zločineckém prostředí, v němž působil, choval celkem adekvátním způsobem a lze ho pochopit (i za předpokladu, že je vskutku vinný vším, zač byl odsouzen). Naopak vrazi Natálky, kterým se jen náhodou nepodařilo Natálku a ostatní lidi přítomné v napadeném domě zabít, jsou všehoschopné kreatury, které útočí na nevinné děti z ideologických důvodů. Slušná společnost podle mého názoru takové činy musí stíhat co nejtvrději. Oproti těm lidem, kteří chtěli zavraždit Natálku, je Kajínek (a to říkám jako člověk, který si nepřeje revizi jeho procesu) slušný člověk. Obecně se musím vyznat z toho, že nejvíce se v této společnosti bojím nikoli korupčníků a obyčejných zločinců, jejichž jednání má nějaký racionální základ, byť je odsouzeníhodné a trestné, ale skinhedů a různých hlasatelů ideologií typu Ordo Lumen Templi (podívejte se na fotografie na jejich stránkách), kteří usilují o to převrátit naši vyspělou západní civilizaci v nový konncetrák hitlerovského typu. A zde souhlasím se starosvětským Churchillem, tvrdým zastáncem základních civilizačních hodnot Západu: ani Stalinovi komunisté nepředstavují tak velké popření naší civilizace jako všichni ti, kdo se přímo či nepřímo hlásí k hitlerismu. Je to to nejhorší zlo, které může být.

A na závěr ještě replika na otázku Jaromíra Lukeše (11:34): "Na něco se vás teď zeptám já. Když se na nás podíváte, vidíte v nás bestiální vrahy, kteří chtěli zabít malé dítě, nebo kluky, kteří udělali velkou chybu, na kterou teď doplácí i jejich rodiny?" Vidím ve vás lidi, kteří mohou být následováni podobnými jako vy a kterým to může "vyjít" s mnoha zavražděnými nevinnými lidmi, kteří nikomu nic neudělali a stali se předmětem vražedného jednání jen z ideologických důvodů. V tom je nejvyšší míra společenské nebezpečnosti vašeho jednání zasluhující nejvyšší trest doživotního vězení bez možnosti propuštění. "Bestiální vrazi" v amoku nebo z důvodu nějaké duševní úchylky, dlouhodobé frustrace atd. jsou mi mnohem sympatičtější než zločinci vašeho typu.

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 6.10. 2010