Mapy v okolí metra

24. 9. 2010 / František Řezáč

"V pražském metru jsou mapy skoro všude...", napsal mi čtenář L.S. A má pravdu; potíž je ovšem ve slově 'mapa'. Já měl na mysli velká a přehledná schémata bezprostředního okolí příslušné stanice, která jsou v tchajpejském metru u každého východu..."

Tak tahle zkušenost pana Fialy z Tchaj-Peje je tak samozřejmá, že se člověk diví, že už to v Praze taky dávno není. Já byl tuhle v Kobylisích vyřizovat si důchodcovskou slevu na pražskou MHD. Vystoupil jsem z metra a hledal to správné okénko, ale nebylo tam! Nebloudil jsem tam sám. Ani veselí místní pánové, sedící s lahvemi venku na lavičce, nevěděli, že hlavní vstup do metra je tam o pořádný kus dál, pořád mě posílali zpátky do toho vedlejšího, vracel jsem se tam třikrát!

Tak jsem zažil na chvíli v Kobylisích pocity Josefa K., což taky není k zahození. V hlavním vchodu jsem pak nalezl tu správnou přepážku a hodnou paní, které stačila jedna fotka a občanka k vyřízení mé žádosti, takže teď jezdím v Praze za polovic. Pro mimopražské cestující by taková mapa v každé stanici byla požehnáním. Třeba si tento námět přečte někdo komptetntní a podá si ho jako zlepšovák..., píše František Řezáč

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 24.9. 2010