Jak Novinky vyvolávají nenávist

17. 9. 2010 / Petr Wagner

Na Novinkách vyšel článek o příjemkyni dávek odhalené JUDr. Ing. Řápkovou v chomutovské herně. Samozřejmě se příliš nerozebíralo o co jde. Ač nejsem oftalmolog, přece jenom bych se k věci rád vyjádřil. Pokud je žena slepá či poloslepá, jednalo by se o příjem invalidního důchodu. Ten je (ne)přiznáván na základě nemoci dle lékařských zpráv a průběhu onemocnění.

Jakékoliv, v článku zmiňované "herecké" výkony před úřednicemi radnice jsou irelevantní. Dnešní oftalmologie stojí na poněkud jiných než "hereckých" metodách a výkonech.

Pokud žena bere ještě jiné dávky - v článku nespecifikováno - jistě měla radnice důvod k jejich přiznání. Pokud ne, pochybila a JUDr. Ing. Řápková jako její starostka, je za to zodpovědná.

Kam proboha dospějí takovéto články a naše společnost? Kdo bere dávky, smí mít jenom dva knedlíky? Nesmí do kina? Může si koupit Viagru? Může pít pivo? Začalo to u nás v kotlince docela pozvolna, ale zdá se mi že podobnost s jistou velkou evropskou zemí v jisté historické době je skutečně více nežli nápadná. Informační hodnota toho článku na Novinkách je nulová. Nicméně pokus o vyvolávání nenávisti zjevný. Podotýkám, že jde o součast snad ještě levicového Práva.

Polovyhrnuté rukávy jistých pánů začínají nabírat konkrétní obrysy, jak se u nás rádo říká "napříč politickým spektrem".

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 17.9. 2010