Co přijde příště? Kriminalizace lidí, kteří ztratí práci?

8. 9. 2010 / Zdeněk Škromach

Staronový předvolební tah ODS, která opět deklaruje, že omezí systém vyplácení sociálních dávek v nezaměstnanosti tím, že stát nezaměstnaným po měsíci od registrace na úřadu práce nabídne buď veřejně prospěšné práce či přeškolení, anebo jim vezme podporu v nezaměstnanosti, opět jen dokazuje nekoncepčnost politiky ODS a potažmo i celé vlády v oblasti práce a sociálních věcí.

An English version of this article is in CLICK HERE

ODS navíc od jarní předvolební kampaně ještě přitvrdila a lhůtu mezi registrací na úřadu práce a předložením "nabídky" práce zkrátila z původních dvou měsíců na jeden. V době současné ekonomické situace, kdy zde máme poměrně vysokou míru nezaměstnanosti, a kdy o práci bohužel přišli i slušní a zkušení pracovníci, kteří nyní prostě práci nemohou najít, to není cesta ke zvýšení konkurenceschopnosti České republiky, ale cesta do pekel. Bude-li ODS tento svůj návrh prosazovat i na vládní úrovni, dokáže veřejnosti jen to, že všechna slova Petra Nečase o odpovědnosti a odklonu od řecké cesty byla jen další předvolební lží.

Vláda není schopna zajistit práci ani lidem, kteří jsou bez práce rok a déle. Velká část lidí si práci do tří až šesti měsíců najde sama. Díky nucené práci však nebudou mít čas na hledání nového zaměstnání. Co přijde příště? Kriminalizace lidí, kteří ztratí práci?

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 8.9. 2010