Klaus není žádný býk, aby se polekal rudé barvy

1. 9. 2010 / Miloslav Štěrba

Z obavy, že prezidentu Václavu Klausovi nebude po chuti při jeho návštěvě v Ústí nad Orlicí barevné provedení mozaiky na kulturním domě, osobně pan starosta Richard Pešek (ODS) namíchal "dobrou" bledě modrou barvu a nechal přetřít mozaiku. "Namísto rudého hadru tam bude modré nebe", vysvětlil své počínání starosta.

Aktivní výtvarník (malíř, grafik, ilustrátor) Richard Pešek se narodil devět let po skončení 2. světové války. Nepamatuje si tudíž, že občané v jeho městě měli to štěstí, že svobodu jeho zemi a jeho městu přinesli vojáci s "rudým hadrem" nad hlavami.

Na své internetové stránce nám předkládá své životní motto, které obsahuje optimistické vyznání: "....zalykám se blahem nad současností".

Chtěl bych připomenout panu Peškovi, že naše současné "blaho" je výsledkem celé řady okolností, včetně historických událostí, na které by neměli zapomínat zvláště starostové. Třeba i proto, že jejich vnímání součastnosti nemusí být v souladu se starostmi občanů jejich obcí. A protože se blíží termín komunálních voleb, určitě i pan Pešek se bude brzy "zalykat" potřebou pracovat pro své spoluobčany. Na ně by měl myslet především. A pro ně určitě není zapotřebí lakovat naši současnost na "bledě modrou". A už vůbec to nemá zapotřebí Václav Klaus.

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 1.9. 2010