Co je to Nečas za katolíka, že se paktuje s takovými lidmi?

19. 8. 2010 / Boris Cvek

Stále jsem čekal na vyjádření samotného Nečase k Jochově případu a konečně jsem se dočkal. Jsem však velice zklamán. ZDE

Nečas by měl jasně říci, které názory Romana Jocha (zejména v oblasti lidských práv, protože v té oblasti má Joch premiérovi radit) považuje za inspirativní a existují-li podle něj také nějaké Jochovy názory, které do politické kultury západní civilizace 21. století prostě nepatří.

Joch se může stát pro ODS, která už je i tak ve fatální krizi a které hrozí odsunutí k bezvýznamnosti ze strany pánů Kalouska a Schwazenberga, poslední ránou.

Žádný moderní a kulturní pravicový volič nebude stranu, spojovanou se jménem Romana Jocha a jeho názory, volit a obrátí se k velkorysé a kultivované rétorice TOP09. Kdyby Nečas vyhlásil před volbami, že o Jocha tolik stojí, nikdy bych ODS nevolil (jako že jsem ji volil).

Kdo dnes nazve ODS stranou fašistickou, může se velmi snadno hájit proti pohoršení odkazem na Jocha a jeho dlouhodobou obhajobu fašistických a xenofobních hodnot. Nehledě na to, jak jsem již psal, že Joch býval v minulosti spojený s ještě extrémnějšími fašisty typu Michala Semína, od nichž se s hrůzou distancuje římskokatolická církev. Co je to pan Nečas za katolíka, když se paktuje s takovými lidmi a nepovolá si mezi poradce třeba profesora a kněze Tomáše Halíka?

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 19.8. 2010