Mladí vidí, že se poctivá práce nevyplácí, a považují to za správné

8. 6. 2010

Slečně Křišťanové bych jako sedmdesátiletý důchodce a tak trochu ještě učitel na střední škole chtěl sdělit svůj názor na to, proč studentská generace je pravicově zaměřena a zvolila nám tuto povedenou vládu, píše Jaroslav Obermajer.

Myslím si, že je to tím, že se zde již dvacet let mete dětem a mládeži cestička, což nemůže vést k ničemu dobrému. A to co vidí okolo sebe je také hrozné. Vidí jasně, že poctivá práce se nevyplácí a nejlépe se mají tuneláři, korupčníci a podvodníci všeho druhu. Mladí to pak zřejmě považují za správné. Navíc se o politiku téměř vůbec nezajímají a absolutně nejsou informováni. Kromě Britských listů je u nás celkem solidním médiem pouze PRÁVO a to určitě naši pravičáci nečtou. Z jiných médií slyší jen nepřetržitou pravicovou propagandu zbohatlíků.

Erazim Kohák napsal celkem výstižně, že v těchto volbách se jednalo o to kdo zaplatí to obrovské rozkrádání devadesátých let. Především mladí voliči rozhodli o tom, že to nebudou v žádném případě ti co to zavinili - prvozbohatlíci, ale dluhy platit budou důchodci a zaměstnanci (například učitelé, hasiči a podobně). Co jsme si (ne)vychovali, to tady prostě máme (viz například takoví borci jako Mádl a Issová).

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 8.6. 2010