Odpověď Petru Nečasovi

28. 5. 2010

Nedá se nic dělat, je nutno reagovat na výzvu Petra Nečase, píše čtenář Michal Horák.

An English version of this article is in CLICK HERE

Tato výzva není jenom v Britských listech, ale dostal jsem jí i na svůj soukromý E-mail a to není dobré, protože bych to mohl považovat za nedovolený spam, ale nebudu.

Nicméně si myslím, že ODS by měla prokázat v opozici, že se skutečně změnila a měla by být opozicí konstruktivní a pracovitou. Dva měsíce očistce nestačí! K tomu ovšem jí chybí ještě se zbavit řady tváří, které jsou s minulostí pevně spjaty a které jsou osobně nereformovatelné.

Je chybné si myslet, že pokud vládu sestaví čSSD, že taková opozice by nebyla potřebná - a také naopak.

Země se nachází v situaci, kdy nemá na vybranou. Buď půjde realistickou cestou uznávání práva, hodnot a morálky, nebo se bude ubírat cestou a směrem. který nás jistě nebude těšit.

Jsem voličem slabě nalevo od středu, respektuji plně pravicové názory ostatních politických stran - a proto věřím, že není třeba všemi možnými prostředky usilovat o volební hlasy, ale je potřeba všemi možnými prostředky usilovat o vytvoření vlády národního porozumění, která převede naši zemi nelehkým obdobím.

Umění vládnout je uměním konsensu a to bych si přál, aby v nové dolní a nakonec i horní sněmovně bylo pravidlem. Konsensus nad potřebnými věcmi!!

Za ty nejdůležitější považuji:

  • boj proti korupci v soukromých i státních firmách
  • boj proti daňovým ztrátám v soukromých i státních firmách
  • boj za rychlou a objektivní vymahatelnost práva
  • boj za citlivou důchodovou reformu
  • efektivní funkci zdravotnictví s centrálním zásobováním a pojištěním na obecné úrovni
  • všeobecně dostupné školství

Ta strana, která má tyto věci ve volebním programu jasně zapsány má šanci - a dále ta strana, které chce tyto věci preferovat. To je moje odpověd na Vaší žádost o můj volební hlas. Tak jsem pochopil Váš E-mail.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 28.5. 2010