Deset tisíc let ať žije Petr Jánský...

30. 4. 2010 / Karel Dolejší

...jehož reakce na můj včerejší článek jen demonstrovala, čeho jsem se obával: Že totiž díky zpravodajství MFD přestanou někteří lidé rozlišovat, kdo vlastně s vážným úmyslem překročil hranici směrem k mezigenerační agresi, a kdo tento čin pouze paroduje a poukazuje na jeho možné absurdní vyústění (od nějž se v zápětí distancuje).

Ujišťuji, že jsem rozhodně nikoho nezabil, nechystal jsem se k tomu ani se k tomu nechystám; ironický titulek "Zabij MFD!" je ostatně zjevně bez takového úmyslu, protože alespoň na této planetě nelze právnickou osobu v žádném případě usmrtit. Rovněž tak mi není známo, že by předseda Strany zelených Ondřej Liška, který nepatří k mým oblíbeným politikům, jehož nicméně znám víc jak deset let, někdy někde hajloval, a netuším, kde pan Jánský k takové informaci přišel...

Do jisté míry chápu, že se pan Jánský může obávat mezigeneračního násilí, ale v žádném případě se nedomnívám, že zrovna parodické video, které MFD falešně asociovala s tímto fenoménem, by hrozilo vyvoláním něčeho podobného.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 30.4. 2010