Mešuge?

23. 4. 2010

Vážená redakce, tak jsem dnes sledoval Události a komentáře. I v nich se věnovali klipu s Mádlem a Issovou. Já bych měl dotaz na paní Šiklovou. Co si o ní myslíte? Je to vůbec ještě socioložka? Profesně se už zlikvidovala v době, kdy obhajovala americký radar. Řekla něco v tom smyslu, že raději bude lháti s Bushem, než mluvit pravdu s Putinem.

Nyní, dle jejího vystoupení, vlastně za ten klip může sociální demokracie. Každý vědec je svým způsobem mešuge. Myslíte, že se to u paní Šiklové projevuje takto? ptá se Zdeněk Kvapil.

Pozn. JČ: Před Jiřinou Šiklovou mě už před dvaceti lety mnohokrát varovali ve Svobodné Evropě, když jsem tam působil jako externista a přinášel jsem svému šéfredaktorovi náměty, s kým bych v Praze mohl natočit rozhovory. Při jakékoliv zmínce o Šiklové šéfredaktor vždycky vykřikl: "Šiklovou proboha ne! Ta je nesmírně omezená!"

Jednou jsem ho neposlechl a navštívil jsem paní Šiklovou v jejím bytě v pražské Klimentské ulici. Natočili jsme tři hodiny nahrávky. Týden jsem se pak v Glasgow mořil se střihem. Z materiálu se nedalo odvysílat nic. Šéfredaktor měl pravdu. Byl to blábol. Nebyla tam jediná souvislá myšlenka.

Každý si může udělat vlastní úsudek o České televizi, jaké lidi si to zve před kameru. Úroveň je jasná.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 23.4. 2010