Irák na prodej

9. 3. 2010

Organizace NWOO pořádá v pondělí 15.3.2010 od 17h na Palackého náměstí v Praze demonstraci s podtitulem Irák na prodej.

Chceme dát veřejně najevo, že:

Protestujeme proti už 7 let trvající okupaci Iráku americkou armádou a jejími spojenci včetně České republiky.

Protestujeme proti tomu, aby byla válka v Iráku dále nazývána válkou proti terorismu, vývozem demokracie, nebo dokonce osvobozením iráckého lidu, když v ní jde evidentně v prvé řadě o ekonomické a mocenské zájmy ropných a zbrojařských korporací ovládajících politiku Spojených států amerických.

Protestujeme proti tomu, že po vojenské okupaci nastupuje nyní v Iráku okupace ekonomická a kulturní. Protestujeme proti tomu, že veřejně známí váleční zločinci, kteří mají válku v Iráku na svědomí - v prvé řadě G. W. Bush a Tony Blair - jsou stále bez obvinění, bez trestu a na svobodě.

Protestujeme proti tomu, že veřejnosti méně známí zločinci z řad ekonomicko-politické elity, kteří mají zájem na pokračování válečných konfliktů na mnoha dalších místech světa, a kteří tahají za nitky politických loutek, jsou stále u moci.

Protestujeme proti tomu, že ani minulé české vlády, ani ta současná se jasně nevymezují vůči válečným zločinům ze strany Spojených států amerických a mimo jiné např. i Izraele, ale naopak se do těchto zločinů samy aktivně zapojují.

Protestujeme proti tomu, že se prostřednictvím spojenectví se Spojenými státy americkými a účastí v NATO podílí na válečných zločinech v Iráku i Česká republika.

Protestujeme proti tomu, aby mezinárodní společenství nadále tolerovalo mocenský, násilný a ekonomicky likvidační přístup ze strany USA a jejich spojenců včetně České republiky ke světové politice, který je v této době pravou příčinou trvání všech zásadních válečných konfliktů na této planetě, stejně jako mnoha ekonomických i humanitárních krizí.

Protestujeme proti v současnosti probíhající přípravě na válku s Íránem.

Protestujeme proti tomu, že majoritní média v České republice a hlavně Česká televize neinformují objektivně o válečných konfliktech probíhajících ve světě, včetně války v Iráku, cenzurují informace, které by mohly být pro obraz Spojených států amerických a jejich spojenců na veřejnosti potenciálně problematické a nepopulární, což vypovídá o politické zaujatosti českých médií.

Protestujeme proti tomu, že jsme ze strany politických představitelů České republiky a dalších zemí euroatlantické civilizace neustále nuceni žít ve strachu z odporu vůči státní moci, se kterou nesouhlasíme a která chce mít z občanů pouze poslušné otroky -- ovčany.

Protestujeme proti tomu, že jsme ze strany majoritních médií neustále záměrně zaplavováni nepodstatnými nebo zkreslenými informacemi, které nás mají dovést ke snadné manipulovatelnosti, otupělosti a lhostejnosti vůči skutečně podstatným otázkám světového dění.

Demonstraci v pondělí 15.3.2010 pořádáme proto, abychom dali najevo, že chceme skutečnou změnu. Nikoliv takovou, kterou přinesl například Barack Obama, tj. takovou, kdy byla vyměněna pouze loutka a její rétorika a přitom loutkovodiči i scénář hry o Novém světovém řádu zůstávají stejní. Chceme takovou změnu, kdy světové dění budeme ovlivňovat všichni my, svobodní a sebevědomí občané, kteří chtějí takový mír, který už nepřinese nové války, takovou svobodu, která nepřinese nové otroctví, takovou demokracii, která nepřinese novou totalitu, takovou prosperitu, která nepřinese novou chudobu.

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 9.3. 2010