Buďme hrdí, jsme nejskvělejší!

12. 2. 2010 / Jan Polívka

Jsou všude. Na stránkách novin, časopisů i reklamních tiskovin. Na sloupech veřejného osvětlení, stromech v parcích i v ulicích. Na zdech domů i podchodů. Na zastávkách MHD. Dokonce i na stěnách Zvonokosských domečků. Myslí to velmi vážně, když chtějí, abychom o nich všichni věděli. Ptáte se o kom že píšu? O nabídkách skvělé pomoci v případě našich finančních problémů! Potřebujete peníze? Půjčíme vám! Všem. Důchodcům, ženám na mateřské, studentům. Těm, kteří právě nemají na splácení hypotéky, těm, kterým se z jakéhokoliv důvodu tak trochu nedostává. "Zbavíme vás finančních starostí, jsme tady pro vás!"

Jak skvělí jsou to lidé! Jak dobrá srdce bijí v hrudích úžasných občanů naší nádherné Země krále Miroslava! Smyslem jejich života není nic menšího, než pomáhat druhým. Rozdávat se za nejznamenitějších podmínek pro všechny potřebné! Jak ušlechtilé! Jak bohulibé!

Prosím, chraňte jejich čest proti všem zlomyslníkům, kteří tvrdí, že tyto čisté duše jsou vedeny nekalými úmysly (za svoji půjčku vysát dlužníka lichvářskými úroky a přivést ho nakonec na mizinu). Takové ohavné pomluvy mohou pocházet jen z černých koutů Říše krále Kazimíra! Takové hanebné jednání je přece v naší šťastné Zemi Miroslavově zhola nemožné! Náš dobrý pán a jeho moudří rádcové by nikdy nedopustili, aby  kdokoliv mohl kazit klidný a bezpečný život nás, vděčných a věrných poddaných! Ti by s nekalými praktikami  všelijakých šizuňků a zlotřilců pěkně zatočili! Podvody a podfuky u nás nemají šanci!

Střezme si svoje štěstí, svůj krásný, spokojený život v bohaté, svobodou naplněné zemi plné čistých, dobrých lidí! V zemi, kde láska i pravda vždy vítězí nad lží a zlobou! Chvalme tu zemi krásnou, zemi milovanou!

A každému, kdo by o naší skvělosti pochyboval, dejme s hrdostí a rozhodností přes jeho nevymáchanou hubu!

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 12.2. 2010