Proč vznikla Strana práv občanů II. -- aneb stupňování propagandy

22. 1. 2010

Když jsem psal reakci na příspěvek pana Michaela Kroha Strana práv občanů není stranou Melčáka a Wolfa, ani Jurský park, netušil jsem, jak moc se trefím do černého. Inu, potrefená husa se vždycky ozve, napsal Radek Dokoupil.

Pokud má pan Kroh z oficiálních mediálních zdrojů nějaké informace, kterými by doložil své tvrzení o moudrosti probuzeného předsedy, nechť tak učiní. Nevím, proč já bych měl dokazovat něco, co netvrdím...

reakce pana Kroha je rovněž cítit značná nervozita. Vrtá mu hlavou otázka: "Co je to za člověka, kterému námi nabízené spektrum politických stran nestačí?" A vzápětí si sám odpovídá: "Zřejmě fandí některé ze stran z kraje politického spektra nebo stojí jako novodobý husita "proti všem"." Když pominu nálepkování (což je zřejmě běžná součást tzv. férové volební soutěže, kterou pan Kroh propaguje), tak přesně potvrdil to, co jsem ve svém příspěvku popisoval. Tedy existenci strategie "catch all", aneb jak se říkalo dříve: "Kdo nejde s námi, jde proti nám." Jo, jo - kouzlo nechtěného.

Za tuto zpackanou propagandu nebude jistě stranickým sekretariátem pochválen. Básník by řekl, že prokázal Medveděvovi službu medvědí.

Na závěr této výměny názorů jedna faktická poznámka. Ve volbách do EP v r. 2009 získaly parlamentní strany dohromady necelých 22% hlasů oprávněných voličů. Je tedy jasné, kdo že to vlastně stojí "proti všem", resp. kdo že vládne většině.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 22.1. 2010