Václav Prokůpek, ukázkový exemplář zlínské kandidátky Dělnické strany

8. 1. 2010 / Pavel Pečínka

Na Romano hangos se už vícekrát, naposledy 11. prosince, obracela telefonicky Marie Wünschová z Rokycan s žádostí o pomoc ve svém sporu s Václavem Prokůpkem. Jde o dlouholetého člena Dělnické strany (DS), nyní "dvojku" zlínské kandidátky DS pro parlamentní volby 2010, který ve vyhledávačích figuruje mj. jako aktér řady podvodů.

Na Plzeňsku se měl podle webu obohacovat jako falešný advokát, vystupoval i jako exmanžel Lucie Talmanové. Před lety založil hnutí na podporu Vratislava Kutala obviněného z vraždy v kauze lehkých topných olejů. Prokůpek vystupuje jménem různých institucí, rád vyhrožuje soudy i fyzickým násilím. Z Wünschové, která je zjevně nešťastnou ženou staršího věku a podle způsobu projevu i snadným objektem k manipulaci a podvodu, měl vylákat větší množství peněz.

Tento způsob obživy mu ale nebrání v politických aktivitách v prostředí krajní pravice, která se přitom ohání bojem proti kriminalitě jménem "slušných lidí". Prokůpek už před lety patřil k lídrům koalice Právo a spravedlnost, stále se angažuje v DS a přispívá do Dělnických listů. Prokůpek je z minulosti znám také autorovi tohoto textu. Tehdejší lídr plzeňské DS si na něj v lednu 2006 kvůli rukopisu článku Hnědí a zelení celkem úspěšně stěžoval u děkana Fakulty sociálních studií MU, tehdejšího zaměstnavatele autora.

RH poskytlo M. Wünschové adresy vlivnějších médií, její komplikovaná kauza asi nemá takovou atraktivitu, aby se do nich dostala. Tudíž profil jednoho z kádrů DS zveřejňujeme alespoň takto pro případ, že by DS zase něco vykřikovala o "cikánské zločinnosti".

Vyšlo v Romano hangos 22-2009 ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 8.1. 2010